February 05, 2011

Messed up

I messed up big time. HAHA. An entry was typed while I’m emotionally unstable and I accidentally published it when my initial intention was to save it as draft only. I shouldn’t type it in the first place but can’t help myself from not doing it cos I need to do sth which results in me keeping my head off the things I don’t want to think.

Remote aircond di sebelah. Asal cuti je demam asal demam je cuti. Hidung congested suara da macam ella. Bagus betul demam ni timing tu tepat je. Alhamdulillah. Weehu. Tadi saya merungut ngan angah, “ni semua angah punya pasal ar. Kakak bejangkit demam ngan angah la ni. Ish” angah berdehem dan menarik nafas panjang. “kakak, sakit ni Allah yang bagi bukan angah tau. Kalau Allah tak izinkan kakak bejangkit bacteria virus kuman yang angah ada ni takdenye kakak dapat bendalah ni semua. Tapi sebab Allah sayangkan kita, nak tolong hapuskan dosa dosa kita, sebab tu Allah datangkan sakit ni”. Sejuk telinga perut hati otak saya dengar adik saya berceramah. Kalau bukan adik yang ingatkan kakak, sape lagi. Ye dak? Heheh. Ye saya tau agak songsang disitu. Sepatutnya kakak yang kena ingatkan adik adik tapi Allah kurniakan saya adik adik yang bijak. Alhamdulillah. :D

Harini one of my classmates kawen. But I don't think I can attend the wedding. Pape pon, congrates on ur wedding kak fiqah. May Allah bless u and ur husband, amin. :) And semalam, dua pupu kupukupu saya kawen. At first the mother asked me to carry those dulang hantaran ke apa benda tah nama dia. Dan saya tersenyum kelat dengan permintaan itu. Nasib baiklah mama memahami so dengan sehabis boleh beliau memback up saya, oh mummy I love you so much. Sesungguhnya saya amatlah kurang selesa dengan acara acara umum sebegini so tolonglah jangan suruh saya buat bendalah itu. Daku rela cuci pinggan mangkuk berbesen besen siyes!

While people were so busy running here and there before akad nikah kat masjid, I was like assigned to be the guardian to the kids. Yelah takkanla nak biarkan semua budak budak masuk masjid and seterusnya mencreate kebisingan disitu so the mothers were like forbid them from entering the mosque. Waktu tu hami called and while I was talking to Oman, he overheard Oman calling me kak pantin. And he laughed so hard. HAHA. I too was soooo shocked to hear him pronouncing my name. Not kak fatin instead, kak pantin. HAHA. Kids language are totally different from adults.

And on the way back home, I had a bad bad bad dream while napping in the car. All of this was triggered by something I saw before I fell asleep. I saw a group of girls yang duk menari ala ala hip hop kat depan kelab ape tah back then and in my dream, I WAS ONE OF THEM. Free hair, rambut kaler PINK (euw. sangat tak sesuai ngan ai ok), and I sorta have some piercing at some parts of my body. Tattoo sekali. Memang gila. Orang cakap mimpi boleh dikaitkan dengan subconscious mind kita yang di supresskan bla bla, so please dear Allah, tolong DELETE subconscious mind yang sebegitu dari otak hambamu ini. Amin. Gila scary mimpi macam tu sobs.

 And so, apa lagi yang perlu dimerepekkan? Hmm. I will surely miss Oman and Kak Pantin bila da balik cyber. Oh I HATE cyber. Sobs.

notabadakair: 
papa long: kakak bila?
saya: bila apa?
papa long: bila lagi nak masuk masjid macam abang sherry
saya: eh, lambat lagi
papa long: asal lambat? orang skarang kawen awal. calon keja apa? doktor ke engineer?
saya: err. takde calon pon la papa long hehe
papa long: papa long rasa engineer ni. doktor selalu kawen ngan engineer
saya: oh. hehe. tunggu dan lihat jelaa
papa long: suruhla babah carikan engineer ntuk kakak
saya: HAHA. 

yelah. suruh babah carikan. HAHA. agak kelakar disitu.


Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥