February 27, 2011

Random

Am glad that at last I could spend some time alone this week. I don't know about you guys but I really need sometime for myself doing God knows what they are without thinking of others. But surely it will be nicer if I have someone to share it with which up till now, I found no one.  

While I was out yesterday I overheard a conversation between a young couple

awek: awak rasa saya patut beli dua dua ke satu je?
pakwe: satu dahla. dua membazirla wak
awek: tapi saya tak biasa pakai satu (she was referring to a shampoo and a conditioner)
pakwe: kenapa?
awek: rambut saya messy kalau saya tak pakai benda ni (while poking the conditioner to the boyfriend's chest)
pakwe: ala takpe. takde orang tengok pon rambut awak, awak kan pakai tudung
awek: tapi nanti saya tak cantiklaaa kalau asyik pakai tudung je
pakwe: awak pakai tudung cantiklaa sayang. tak payah la on off
awek: dah saya memang macam ni nak wat camne lagi (starts shouting)
pakwe: ok ok. sorry
awek: ok lah awak. Saya dah buat keputusan. saya nak beli dua dua jugak. awak bayarkan tauuu
pakwe: ye ye

If I was that guy, I might as well just dump her.

scene 2

awek: b, you nak makan apa? Since u forgot ur wallet so u pilih je, I belanja. 
pakwe: anything. you decide
awek: ok. let me see. spaghetti ni ok?
pakwe: hmm. tak gemuk ke makan spaghetti? (sambil mata mandang body girlfriend)
awek: u tengokla ingredients ni. takde benda yang gemuk kan?
pakwe: hmm. cuba u tengok display picture ni. macam oily je spaghetti tu. gemuklah u nanti
awek: yela yela. habistu nak makan apa ni? 
pakwe: apa apa tapi bukan spaghetti
awek: ok. yang ni boleh (kebab)
pakwe: b, daging tu. lagi gemuk
awek: yang ni? (jumbo something, I forgot the name)
pakwe: sausage tu gemukla b..

Then saya yang menunggu nak order pon dah stress. Semua benda kau nak komplen balik rumah masak sendiri. Hot tau hot. Seriously I can't stand that kind of guy. If I were the girlfriend I would probably say something like this on his face "Sukati la body aku duit aku nak makan apa pon kau kesah pesal? Kalau suami lain ok ni boyfriend I repeat BOYFRIEND"

scene 3

pakcik: yang, roti kat rumah dah habis kan?
makcik: haah. kejap ek bang saya pegi amek
pakcik: takpe takpe. awak tunggu sini biar abang pergi amek. Ni wallet. Kalau abang lambat bayar je yang ni dulu
makcik: ok
pakcik: ada apa apa lagi tak yang kita terlupa nak beli? 
makcik: takde dah rasanya. yang abang nak masak malam ni semua dah ada kan?
pakcik: dah. abang dah double check. 
makcik: kalau macam tu okla
pakcik: ok

Woha. Pakcik masak. Saya suka. Heheh

scene 4

promoter: saiz empat takde dik. saiz lima je yang tinggal
pembeli: alaaaa
promoter: sory ye dik
pembeli: takpe la. timekasih.
promoter: design lain taknak tengok?
pembeli: tak payah. timekasih (sambil jeling promoter)
promoter: ok. timekasih sila datang lagi
pembeli yang tak jadi beli: hmm

Sabar ek kak promoter. Kalau lebih sploh kali dia buat perangai macam tu, lempang je.

So, daripada scenes diatas, life lesson yang saya dapat ialah, takyahlah berboyfriend bagai, kawen macam pakcik makcik lagiiiii bagus. Dan yang kedua, sabar itu penting dalam kehidupan. Lebih lebih lagi promoter. Sila sabar ye kak?


Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. scene 1: laki bodoh
    scene 2: perempuan bodoh
    scene 3: takde yg bodoh
    scene 4: dua2 bodoh

    promoter mmg kena mcm gitu.. nama pun promote.. ni kan perkhidmatan.. kalau tak sabar baik jadi pembeli.. tak gitu?

    p/s: bukan tak payah berboyfriend bagai.. jgn salah paham.. boleh.. tapi.. kena pandai jaga diri..

    ReplyDelete
  2. appreciate ur comment! :D pakcik makcik tu sangat cool ok. heheheh

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥