March 11, 2011

ABCDEFG.

Pengajaran hidup pertama.

Kesian kan fatin afifah ni. Naif. Senang sangat percayakan orang. Perasan melebih. Asal orang buat baik je mulalah menggelabah. Hey diri sendiri, tolonglah faham, tak semua orang fikir macam yang kau fikir. Tak semua orang sama macam kau. Manusia ni rambut sama hitam tapi hati lain lain. 

Pengajaran hidup kedua.

Today I learn something. Jangan selalu dengar. Jangan selalu mengiyakan. Tetapi sometimes kena jugak jadi the one who talk, jadi orang yang tahu membantah. Jangan terima bulat bulat apa yang orang buat walaupun kekadang kau tak setuju dengan apa yang orang buat tu. Cuba jadi kental walaupun takdelah sekental merong mahawangsa.*tibetibe* Stand up for yourself. Jangan asik fikir 'eh nanti dia terasa', 'eh kesian dia'. Takde orang kesah pasal kau pon yang kau sebuk nak kesah kat orang kenape?

So from now on, saya akan menjadi bertambah jahat dari yang sebelumnya. Saya tahu saya yang sebelum ni memang manusia yang jahat but now I want to be worse. Kejadah ape kan perempuan ni berazam nak jadi jahat? Haih. Ini hal serius. Tolonglah wahai hati. Jangan jadi terlampau 'tunduk'. Cuba sesekali kau raise your head though you don't have a freaking head pon. Penat arr macam ni. Penat tau tak, PENAT!

p/s: taktaulah ni entri yang keberapa ntuk bulan ni. Penyakit jiwa saya semakin kronik, so please don't come near or else you'll regret it. 

Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. jeng jeng jeng...hikayat merong mahawangsa tu xbersalah..heeee

    ReplyDelete
  2. heheh.mmg bukan merong yg salah.:p

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥