March 26, 2011

Cobaan membunuh diri

Autopost entry. Waktu entry ni di publishkan, saya sedang berada di dalam hutan Ulu Langat. Jangan tanya kenapa, saya sendiri pon kurang jelas dengan objektif kami dipaksa ke sana. Wohoho. Kalau Prof baca ni kena shut down lah belog gamaknye.


Ok berbalik kepada isu bunuh diri, I mean budak perempuan kurang pandai ni punya cerita, wahai adik kenapakah kamu berusaha sekeras ini untuk membunuh diri? Kenapa nak kena panjat bangunan bagai? Betul cakap Cik Epal, kalau nak sangat bunuh diri tu pegi amek pisau potong daging, tusuk abdomen dalam dalam bagi segala arteries pecah, kalau nak lagi cepat kau tikam kat aorta tu terus biar kering darah dalam badan tu. Takyah susah susah guna ATP bebanyak panjat tangga ke naik lif ke naik escalator ke sampai ke puncak atas tu. Haish.

Tapi seriously kalau budak ni ter'mati' kat situ, saya berjanji pada diri sendiri takkan pijak KBmall sampai tua. Kalau korang nak tau KBmall ni tempat saya lepak waktu form 4 form 5. Al maklumlah naim lilbanat tu beberapa langkah je ngan KBmall dan hanyalah beberapa jengkal sahaja dengan Billion. Kalau balik asrama, then tertinggal pemadam ke pencil box kat kelas, lagi berbaloi baloi pergi beli yang baru kat Billion daripada pegi amek kat kelas cos Billion lagi dekat ngan hostel kitorang. Sambil beli pemadam sambil cuci mata tengok gadgets terbaru kat pameran bawah tu. Ohho.

Pernah sekali waktu kitorang satu geng pergi KBmall, tetiba one of my friend berubah sikap. She's a very loud punya person, yang agak hyperactive and the most is, sangatlah banyak bercakap. Tapi on that day she was like, muted. She did not talk at all. Bila kitorang tanya dia cuma angguk ngan geleng je. So bila dah balik asrama kitorang korek dan korek dan koreklah reason mengapa beliau tetiba trasnform menjadi seorang yang sangat pendiam. Guess what was her answer?

"Aku napok ore takdop palo sakni maso kito duk beli kasut tu"

Dan semua pon ikut terdiam. 

Oh tetiba tercerita cite hantu plak. Sorry. Pesanan ntuk adik yang cuba membunuh diri, bertaubatlah dik. Bunuh diri tu dosa besar, tak cium bau syurga kamu nanti. Bunuh diri bukan penyelesaian kepada masalah, penambah masalah ada. Elok elok Allah bagi ujian ntuk tolong hapuskan dosa kau pergi bunuh diri plak namanya tiket masuk neraka. Nauzubillah. Ingat dik, there's no problem without solutions. Nail that in mind, please.

p/s: doakan kami selamat pergi dan selamat pulang. And the most is, please pray that I'm still 'normal' after this strenous activities. Huahua.

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥