March 19, 2011

Rumah dan denggi.

It feels good to be home. Home SWEET home.

Rindu pantai Teluk Lipat. Rindu spot yang saya selalu pegi ntuk release tension. Rindu kedai kedai makan tempat dating ngan mama. Rindu cheese cake kat hotel UiTM. Rindu tok ngan tokki. Rinduuuu. Oh rinduuuu.

Tapi takpe. Sooner or later I will find something interesting kat kemaman juga. Apart from Oman yang menceriakan hari hari di kemaman, there should be more things to be explored. Tunggulah saya cuti nanti, semua tempat saya pergi. Weehu.

oman yang ceria. Menangkap gambar beliau adalah satu cabaran yang nyata.

Oh. Jangan risau, I'm clean. Tiada AEDES tiada DENGGI. Babah freaked out bila saya cakap FBC shows platelet low and doctor suspect denggi. Terus saya dikidnap and dibawa balik kerumah. Takke heaven tu namanya? Weehu. Bagai buah strawberry jatuh ke riba. Suweeett souuur.

Akibat penculikan ini saya tertinggal 2 group discussions. Tapi takpe, family lebih penting. Bukan?

Oh. Sila jangan bandingkan seafood Terengganu dengan seafood kat tempat lain. Seriously kat Terengganu adalah the sedap-est. haha. Yeah. Agak bias disitu, tapi ini fakta betul bukan fakta tipuuu!

Tak boleh fikir pasal ketam. Rasa macam nak muntah. Babah paksa saya makan sup ketam. Cuba bayangkan gimana rasa bendalah tu. Cuubaa bayangkan kalau beranii. Tak sedaap. Sungguh taksedap. Tapi lala the best. Ikan bakar pon THE BEST.

Awesome fact untuk harini: Sesapa yang kena denggi, silalah makan sup ketam. InsyaAllah kalau Allah izinkan, denggi tu tak melarat. ^^

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥