April 17, 2011

of DRM camp

Before this week ends, I would like to write something about DRM camping. Well I must say, DRM camp was much much MUCH fun compared to PPD camp. Walaupun kaki agak sakit and asik cramp pagi pagi after buat zapin ayam ajaran Pak Leh, I still like this camp more than PPD camp. Ngeh ngeh ngeh. No jungle trekking, no tak-mandi-berhari-hari and most importantly, no strenuous activity yang boleh buat saya pancit berhari hari.

Throughout this camp, I learnt on how to cope with disaster. What to do and actions that need to be taken if I were one of the local residents, one of the victims, one of the victim's family, one of the polices, one of the paramedics and most importantly one of the medical officers. Mock disaster sangatlah best and I think people would kill to get the knowledge and experiences about it.

Camp DRM ni diadakan kat Lambaian Danau. Kat sana takde hutan, and most importantly takde PACAT. So dengan selambanya boleh berlari larian berjalan jalanan ngan selipar tak yah pakai kasut stokin bagai. Dunia sangat indah ye kawan kawan. Tandas pon best. Walaupun sumber air ialah air herba but who cares? As long as we can have proper bath and proper place to do our business then I think that is more than enough. Huhu.

Tapi biasalah setiap suka datang dengan duka. Cenderamata camp ni ialah, luka di tangan dan juga gatal di badan. Taktaulah badan saya elergik ngan air tasik ke hape tapi uuh gatal nye tuhan sahaja yang maha mengetahui. Sobs. Hopefully tak melarat cos I have 3 exams next week. Hmm. Wish me luck dan yang paling penting, doakan saya masih bernyawa by the end of next week.

And yes, ribuan terima kasih diucapkan kepada mamababah kerana telah mensponsorkan saya sebijik camera nikon idaman. Takdelah idaman sangat pon dan yang penting bukan DSLR, tapi asalkan ianya kecik dan best maka saya janji saya akan sayang dia sampai mati. Tenkiuu mama babah. lebiuuuu.



Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥