May 23, 2011

..typical me.

First ramble.

Being me, I always strain myself from saying or doing whatever I want. Contohnya, dah lama ssaaaaangat teringin nak makan eskrim cokelat. Tapi bila sampai masa nak beli, tetiba terfikir eh eskrim cokelat boleh sebabkan migrain so better beli eskrim strawberry. Dan akhirnya eskrim strawberryla yang aku makan.
Kekadang rasa marah dengan diri sendiri, why can't I just do what I want? Sekali sekala apa salahnya kan? Bukannya mati pon makan eskrim cokelat tu.

Contoh kedua bila nak cakap something kat orang. Susah sangat nak luahkan betul betul apa yang aku rasa. Bila orang tanya A aku jawab B padahal dalam hati jawapan aku adalah C. Lagi lagi bila type message or skype or ym. Nak tulis I like you the way you are tetibe tertulis just be who you are. Lainkan tu maksud dia? Agaknya Brocha area aku ni bermasalah kot. Haish.

Ok. Nexxxxxttttt!

Circadian Cycle dah messed up. Jam 4.30 pagi baru boleh lelap. Terbangun solat subuh dengan kepala yang sangat miung pastu tidur sampailah jam oh malu nak cakap karang takde orang sudi buat menantu. Seriously? Diencaphalon pon bermasalah nampaknya. Haish. Tapi one thing yang best bila dapat stay up sampai pagi ialah, suasana tenang sejuk sejuk menggigit tulang tu lah yang masyuk bila study. Lagi masyuk kalau hujan renyai renyai, bertemankan sweater, bunyi kipas dan susu panas. Memang best. Kekadang bila dah dapat suasana macam tu perasaan membuak buak nak pinjam mesin menghentikan masa doraemon.

Nexxxxxxttt!

Sorry to say. Serespect mana pon aku terhadap kamu sebelum ni, semua perasaan tu hilang sejurus selepas kamu sendiri yang mengaku perihal solat kamu. Haish. Solat tu tiang. Kalau tiang tak kukuh, what do you expect from the roof, the wall and the whole structure of that building? Hancuss. Tulah lain kali jangan buat pengakuan berani mati dengan aku. Last last kamu jugak yang merana.

Nexxxxxxxtttt!

Tetibe rasa cam nak bela kucing meow putih yang gebu dan bulat.
Macam ni.

Nexxxxxxxxt!

Rindu kat "charger". Bizi sangat ke dia? Sobs. Takpelah. Tunggu sampai aku betul betul worn out then usaha mencari beliau akan dimantapkan dengan semantap mantapnya. Susah betul bila charger dah tak rupa charger. Asik bergerak kesana kemari. Haish.

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥