June 02, 2011

..Best ke?

Zaman sekarang ni ramai lagi ye mak bapak yang suka paksa paksa anak dorang kahwin. Kalau yang perempuan tu logik lah jugak kan tapi kalau yang laki? Kenapa ek? Maybe sebab anak laki dorang tu perangai macam mangkuk tingkat sebab tu mak bapak dorang kahwinkan dengan perempuan solehah *eceh, da macam nur adam pulak* atau mungkin sebab tu amanah dari tok nenek turun temurun atau lebih sadis lagi mak bapak tu yang ada agenda sendiri. Kesianlah kat anak anak. Laki takpela boleh kahwin empat tapi perempuan macam mana?

Kekadang saya terfikir arranged marriage tu macam best. Have zero knowledge about that particular person and then tetiba he asked for your hand in marriage. Bercinta lepas kahwin. Wow. Macam gempak. Tapi bila dah tengok apa yang jadi disekeliling saya sekarang I don't think arranged marriage is that special anymore.

Eh tetiba buat entri pasal kahwin. Lagi sploh hari nak exam fatin. Wake up wake up!

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥