June 28, 2011

..La ikraha fiddin

Semalam layan movie kat astro Prima. Cite pasal Dr Edward and Nurlia. First of all aku rasa cerita tu macam tiru cerita indon sket sket. Tapi apa salahnya kan. Maybe tu salah satu cara baru orang orang seni ni nak mengembangkan sayap dorang. Tapi yang aku agak kurang senang, nape banyak lagu indon yang jadi soundtrack cerita tu ek? nape tak letak lagu malaysia? Ohh mungkin lagu artis artis malaysia tak sesuai ngan cerita berunsur keagamaan macam tu, so artis malaysia, apa lagi? Silalah improve lagu lagu anda sekarang juga.

Well I must admit Dr Edward is an amazing guy. I admire his determination in helping his patients. And ending dia sangat membuatkan  aku terharu. Tapi ada satu part tu buat aku tergelak sakan sorang sorang. Nurlia si heroin ni, dia ada sakit barah hati *macam cerita korea pon ada bila aku fikir balik* so dia pon tolaklah cinta si Dr Edward yang tertarik ngan islam bila tengok kealiman dan ketaqwaan si Nurlia, kononnya sebab taknak Dr Edward kecewa bila dia dah takde. *Personally aku tak suka sharifah amani berlakon watak ni. aku nak Nur Amina. Upss sorry*. Tapi disebabkan ada Samiri si jahat yang bunuh Dr Edward maka Dr Edward pon mati and dia donate dia punya LIVER kat si Nurlia ni. And part yang kelakar nya bila si Nurlia ni teringatkan Edward, dia pon tetiba pegi pegang dia punya left chest dimana terletaknya dia punya HEART bukan LIVER. I laughed so hard sampai mama ngan syafiqah terpinga pinga.

I think semua pelakon ada buat research pasal apa yang dilakonkan sebelum berlakon and I think amani had done the same thing. Maybe waktu tu dia terbawak bawak dengan perasaan rindu kat Dr Edward sampai terpegang chest yang bahagian kiri. Ape ape jelah. All and all aku rasa out of 5 stars, this movie deserve 3.5. Jalan cerita dia unik and, tak memboringkan and memberi kesedaran sket kat diri aku yang serba jahil ni. So kalau korang macam aku, bosan dan boring kat rumah silalah tengok movie tu sekarang. Dan please, jangan tidur, hayati. ^^

p/s: bila pakai baju kurung sila jangan berlari larian. Risau kot kot jatuh tersembam. Bila dah pakai jubah, jangan lah berdua duaan. Pelik semacam.

Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. bila pakai baju kurung sila jangan berlari larian. Risau kot kot jatuh tersembam. Bila dah pakai jubah, jangan lah berdua duaan. Pelik semacam.

    i like it !

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥