July 12, 2011

..sakit.

Bila hati ni terluka sakit mula terasa, cepat aku melatah. Memohon agar diri ini lenyap dari dunia. Tak mahu menanggung derita itu lagi, tak mahu menanggung sakit itu lagi. Tapi siapalah aku untuk persoalkan semuanya? Aku hanya insan biasa yang penuh noda dan dosa.

Hidup ini hanya sementara. Allah berikan segalanya untuk aku, tapi Dia kurangkan di 'situ'. Dia uji imanku dengan itu. Ujian ini menyakitkan ya Allah. Tapi ujian inilah yang membantu aku untuk kuat hari demi hari. Ujian ini berat ya Allah.. tapi aku tahu aku cukup kuat untuk diuji begini. Allah.. tiada apa yang dapat menolong aku melainkan Engkau.. bantulah hambamu ini..

Ya Allah, jika semua yang berlaku ini akan memberikan kebahagiaan padaku di akhir akhir sisa hidupku, aku sanggup ya Allah.. ujilah aku. Jika ini yang terbaik untukku supaya aku sentiasa dekat padaMu, aku terima semua ini dengan hati yang terbuka. Ya Allah.. lapangkanlah dadaku, berikan sekelumit ketenangan yang pernah aku rasa suatu ketika dahulu.

Ya Allah.. hatiku merintih memohon agar kau sentiasa memelihara imanku.. janganlah Engkau golongkan aku dalam golongan yang KALAH ketika diuji. Kuatkan hatiku, izinkan aku terus melangkah walaupun perit dan pedih aku rasakan..Ya Allah, kuatkan hatiku, bantu aku untuk memaafkan. Sekalipun pahit, sekalipun sakit, sekalipun pedih, bantu aku, kirimkan kekuatan itu untukku. Kurniakan sedikit kudratMu kepadaku ya Allah.. biarpun hanya sebesar zarah..

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥