Skip to main content

..sakit.

Bila hati ni terluka sakit mula terasa, cepat aku melatah. Memohon agar diri ini lenyap dari dunia. Tak mahu menanggung derita itu lagi, tak mahu menanggung sakit itu lagi. Tapi siapalah aku untuk persoalkan semuanya? Aku hanya insan biasa yang penuh noda dan dosa.

Hidup ini hanya sementara. Allah berikan segalanya untuk aku, tapi Dia kurangkan di 'situ'. Dia uji imanku dengan itu. Ujian ini menyakitkan ya Allah. Tapi ujian inilah yang membantu aku untuk kuat hari demi hari. Ujian ini berat ya Allah.. tapi aku tahu aku cukup kuat untuk diuji begini. Allah.. tiada apa yang dapat menolong aku melainkan Engkau.. bantulah hambamu ini..

Ya Allah, jika semua yang berlaku ini akan memberikan kebahagiaan padaku di akhir akhir sisa hidupku, aku sanggup ya Allah.. ujilah aku. Jika ini yang terbaik untukku supaya aku sentiasa dekat padaMu, aku terima semua ini dengan hati yang terbuka. Ya Allah.. lapangkanlah dadaku, berikan sekelumit ketenangan yang pernah aku rasa suatu ketika dahulu.

Ya Allah.. hatiku merintih memohon agar kau sentiasa memelihara imanku.. janganlah Engkau golongkan aku dalam golongan yang KALAH ketika diuji. Kuatkan hatiku, izinkan aku terus melangkah walaupun perit dan pedih aku rasakan..Ya Allah, kuatkan hatiku, bantu aku untuk memaafkan. Sekalipun pahit, sekalipun sakit, sekalipun pedih, bantu aku, kirimkan kekuatan itu untukku. Kurniakan sedikit kudratMu kepadaku ya Allah.. biarpun hanya sebesar zarah..

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But