July 05, 2011

..Termalu malu dan memalukan

Waktu aku skolah rendah, perkara yang paling memalukan jadi waktu aku darjah dua. Waktu tuh mama ngan babah pegi kuantan. Don't really remember why they went all over to Kuantan dan MENINGGALKAN aku (sobs) tapi yang aku ingat petang tu Pak Long yang jemput aku balik skolah. Keluar je pintu pagar skolah alih alih aku nampak batang hidung Pak Long bukan mama or babah. Then aku termasuk kereta sape tah  cos kereta tuh sama ngan kereta Pak Long. Otak dah bercelaru akibat ditinggal ibu bapa (sobs) sebab tu aku men hentam masuk kereta melulu tanpa melihat nombor plat dahulu. Malu yang amat.

Bila dah sampai rumah tok nik dengan lajunya aku masuk kereta Ayah Long dek kerana aku menyangkakan bahawa kereta itu ialah kereta babah. Tu dia, dabel memalukan ok. Pakej combo. Haritu memang hari paling malu dalam hidup aku sepanjang berada di skolah rendah. Cousins semua duk gelakkan aku. Pak Long plak sengih kambing. Malu ai wuuuu.

Waktu skolah menengah, perkara yang paling memalukan terjadi waktu muka aku kena conteng ngan Ustazah Fatimah sebab lembab sangat belajar BA. Akibat contengan itulah aku berjaya dapat A ntuk trial PMR. Kalau tak, markah BA adalah nyawa nyawa ikan nasib baik tak fail je. Waktu muka kena conteng ngan ustazah tu aku siap termenangis dalam kelas. Mallllllllllluuuuuuuu ok. Tapi disebabkan hati lara dan muka terconteng aku tak hiraukan perasaan malu. Menangis lah aku di kelas itu.

Bila dah besar aku makin berhati hati. Tak nak buat perkara yang memalukan tapi tulah, kekadang kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan. Aku pernah tersepit ngan pintu lif dan menjerit dengan sangat kuatnya sampaikan seniors semua menggelabah dan itu adalah perkara yang boleh tahan malu. Muka rasa tebal semacam je waktu tuh. Then yang memang memalukan ialah bila aku dengan selamba nya walk through pintu kaca yang memang tebal amattt. Macam mana tah boleh tak terperasan kewujudan pintu kaca tersebut. Akibat itu cimate bengkok dan dahi benjol. Huhuhu. Sedih. Orang yang nampak kejadian tuh gelak tak hengat. Malu ai dibuatnya. Nakal betul kamu kamu dan kamu. Sobs.

Dan latest perkara memalukan ialah hari ni. Aku terpegang tangan sape tah nasib baik mangsa adalah perempuan yang berkelakuan dan berpakaian seperti lelaki. I thought she was my brother. Sobs. Nasib baikkkkk perempuan kalau lelaki macam mana?? Kalau dia tuduh aku sesaja pakai taktik tuh nak ngorat dia cemana?? Malu hoii!! Bila perempuan tuh nampak muka aku pucat semacam terus dia cakap, jangan risau saya perempuan sambil wink wink. Ouuchhhh. Nasib baikkkk. If she was not a she, mau aku pengsan disitu akibat malu. Uuuuh.


Oklah cukuplah cite pasal malu. Aku dah termalu malu ni. Ok, assalamualaikum 

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥