September 05, 2011

..read the warning

Warning: anda mungkin mendapati isi kandungan entry ini adalah sangat berbelit belit dan punyai banyak maksud tersirat. Kalau tak faham sila meminta pertolongan dari A Samad Said untuk mentranslatekan segala galanya.

Miss home olready. Rindu rumah itu dan isi isinya. Rinddddduuuu tau tak rinduu? =.=

Dulu masa kecik kecik aku panggil mama, emak cos babah yang suh mama bahasakan diri beliau sebagai emak ngan kitorang. Tapi deep inside mama mahu mama, bukan emak. So after syafiqah lahir emak bertukar kepada mama.

Bila emak bertukar kepada mama, abah plak hint hint suh panggil papa. Tapi aku lagi suka babah cos senang lidah kayu aku ni nak menyebutnya. Dan poof jadilah mama dan babah.

Moral of the story: bersabarlah wahai hati dan perasaan. Mungkin susah sekarang tapi senang di masa akan datang. Teorinya sama macam mama, ikutkan je pe yang babah cakap and at last mama dapat dua dua. Gembirakan hati babah bila mama ikut cakap babah and walaupun da agak lambat tapi anak anak still panggil mama.

So fatin, silalah bersabar dan cuba menelan isi yang pahit ini untuk bertemu dengan isi yang manis itu.

- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

  1. mama n babah?..comel nye panggilan!..hihi..lebeh kurang sama laa kita..mama n abah..=)

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥