November 30, 2011

..ape ni?

Harini exam long case. First first masuk dokter tanya " stress tak? Berdebar tak? " dokter ni buat lawak pulak. Nama pon exam wahai dokterku sayang mestilah stress wajiblah cuak. Sobs. Cuba teka aku dapat case ape? Yea. Pyelonephritis. Chief complain is loin pain associated with prolong fever.

Yang menariknya makcik ni, dia punya past medical history tu banyak yang amat dan seterusnya agak menyusahkan aku nak fikir differential diagnosis. Sudahnya aku ada satu differential diagnosis je. Itu pon agak agak tak logik. Physical findings memang tak membantu langsung. Renal punch n murphy sign negative. Nasib baik dapat diagnose dengan betulnye kalau tak habislah melayang entah kemana markah markah itu.

Hurr. Exam tadi tu berciricirikan viva jugakla sebenarnya. Ala ala bedside teaching pon ade. Nasib baik. Tapi otak ni tak kira masa dia asik nak blank je. Bersih dan suci fikiran waktu kena soal ngan dokter. E.coli dah jadi enterococcus coli. Ape ni afi ape ni?? Arghhhh. Stwess. Kalau Miss Rosita tau mati aku. Basic science kot. Dah boleh potong lidah sendiri wat sup. Tak pon korek otak pastu rebus. Hurr.

Tapi tadi dokter yang-dah-tak-annoying tu sangat memberi kerjasama. Cakap je ada exam terus dia offer nak bagitau diagnosis. Weehu. Mungkin trick haritu berjaya. Wakaka. Sorila dokter, saya bukan berniat nak jadi jahat tapi, mungkin tu caranya saya boleh wat dokter sedar dokter bukan sape sape. Manusia biasa, kena makan kena minum kena tidur. So dokter, lets be friend! :)

Yang pasal banner ni lagi bikin aku punya stress meningkat ningkat. Ape ni abang tett ape niiiii. Saya bagi file ori abang tett mintak file jpeg. Saya dah agak dah jadik macam ni. Jpeg tu memangla size dia kecik yang abang tett pegi guna file tu kenapekah?? Saya bagi dua dua kannnnnnn. Ape nii ape nii. Saya hantar email awal abang tett cakap saya hantar lambat pastu bila director tanya abang tett cakap kitorang bising bising pulak. Apee nii. Memanglah kitorang bising dah abng tett tak buat kerja lagilah kitorang perempuan perempuan ini suka nak bising bisingggg.

Kenapa korang stress stress? Hellooo. Salah dial ke abang tett? Ke di alam mimpi? Harini dah masuk december tarikh program lagi dua minggu mestilah kitorang rush mestilah kitorang stress apenii apeeeniiiii. Eeeeee. Geramnye geramnye. Hah ni satu lagi, kenapa pegi cakap designer yang design banner? Saya student CUCMS ok. Bukan designer. Apenii apenii. Sukati je. Penat saya crack otak design bendalah tu tau. Apeniii apeniii. Eeeee. Satu lagi, there's no such thing like 'edit pakai jpeg' wahai abang tett. Jpeg tu ialah type of file, apeniii apeniii. Saiz banner tu apesal besar semacam? Dah cakap kan nak saiz macam biasa. Apeniii apeniii. Burukkk tauuu pixelated macamtuuuuuu. Apeniii apeniii. Eeeee benci. Nasib baiklah dah petang and abang tett sabar menunggu saya kat campus kalau tak mungkin perkataan perkataan ini sampai ke telinga anda. Apa apa pon terima kasih daun keladi sebab tolong meringankan beban print. Tapi ingat ayat last saya tadi, lain kali jangan buat lagi. :)

Oh apeni.

- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

♥..Drop it..♥