Skip to main content

..ape ni?

Harini exam long case. First first masuk dokter tanya " stress tak? Berdebar tak? " dokter ni buat lawak pulak. Nama pon exam wahai dokterku sayang mestilah stress wajiblah cuak. Sobs. Cuba teka aku dapat case ape? Yea. Pyelonephritis. Chief complain is loin pain associated with prolong fever.

Yang menariknya makcik ni, dia punya past medical history tu banyak yang amat dan seterusnya agak menyusahkan aku nak fikir differential diagnosis. Sudahnya aku ada satu differential diagnosis je. Itu pon agak agak tak logik. Physical findings memang tak membantu langsung. Renal punch n murphy sign negative. Nasib baik dapat diagnose dengan betulnye kalau tak habislah melayang entah kemana markah markah itu.

Hurr. Exam tadi tu berciricirikan viva jugakla sebenarnya. Ala ala bedside teaching pon ade. Nasib baik. Tapi otak ni tak kira masa dia asik nak blank je. Bersih dan suci fikiran waktu kena soal ngan dokter. E.coli dah jadi enterococcus coli. Ape ni afi ape ni?? Arghhhh. Stwess. Kalau Miss Rosita tau mati aku. Basic science kot. Dah boleh potong lidah sendiri wat sup. Tak pon korek otak pastu rebus. Hurr.

Tapi tadi dokter yang-dah-tak-annoying tu sangat memberi kerjasama. Cakap je ada exam terus dia offer nak bagitau diagnosis. Weehu. Mungkin trick haritu berjaya. Wakaka. Sorila dokter, saya bukan berniat nak jadi jahat tapi, mungkin tu caranya saya boleh wat dokter sedar dokter bukan sape sape. Manusia biasa, kena makan kena minum kena tidur. So dokter, lets be friend! :)

Yang pasal banner ni lagi bikin aku punya stress meningkat ningkat. Ape ni abang tett ape niiiii. Saya bagi file ori abang tett mintak file jpeg. Saya dah agak dah jadik macam ni. Jpeg tu memangla size dia kecik yang abang tett pegi guna file tu kenapekah?? Saya bagi dua dua kannnnnnn. Ape nii ape nii. Saya hantar email awal abang tett cakap saya hantar lambat pastu bila director tanya abang tett cakap kitorang bising bising pulak. Apee nii. Memanglah kitorang bising dah abng tett tak buat kerja lagilah kitorang perempuan perempuan ini suka nak bising bisingggg.

Kenapa korang stress stress? Hellooo. Salah dial ke abang tett? Ke di alam mimpi? Harini dah masuk december tarikh program lagi dua minggu mestilah kitorang rush mestilah kitorang stress apenii apeeeniiiii. Eeeeee. Geramnye geramnye. Hah ni satu lagi, kenapa pegi cakap designer yang design banner? Saya student CUCMS ok. Bukan designer. Apenii apenii. Sukati je. Penat saya crack otak design bendalah tu tau. Apeniii apeniii. Eeeee. Satu lagi, there's no such thing like 'edit pakai jpeg' wahai abang tett. Jpeg tu ialah type of file, apeniii apeniii. Saiz banner tu apesal besar semacam? Dah cakap kan nak saiz macam biasa. Apeniii apeniii. Burukkk tauuu pixelated macamtuuuuuu. Apeniii apeniii. Eeeee benci. Nasib baiklah dah petang and abang tett sabar menunggu saya kat campus kalau tak mungkin perkataan perkataan ini sampai ke telinga anda. Apa apa pon terima kasih daun keladi sebab tolong meringankan beban print. Tapi ingat ayat last saya tadi, lain kali jangan buat lagi. :)

Oh apeni.

- Posted using BlogPress from my iPad

Comments

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But