January 29, 2012

.. entah ape yang tak kena

Bangun pepagi rasa cam nak terbang balik rumah. Rasa cam tak nak fikir apa apa dah aku nak balik rumah. Tak kisahlah kena ponteng kelas setahun ke dua tahun ke I don't care I just wanna be home. Sobs. Masalah jiwa sungguh. Bunyi angin pantai kat sini sumpah best. Tapi tak sebest rumah. I miss home. Sobs.

Pukul 9 pagi mata terkelip kelip tenung siling. Oh baru aku perasan siling bilik aku berbunga bunga. Siling depan toilet ada lubang besar yang ditutup dengan lapisan siling yang lain. Kat celah celah siling tu aku nampak cahaya matahari. Cantik. Aku selak langsir, nampak family yang datang bercuti duk seronok mandi kat pool sambil si ayah mengajar anak anak berenang. Pemandangan yang lagi membuatkan aku nak balik rumah. Sobs.

Pukul 12 tengahari aku duk berkira kira nak keluar. Henfon yang aku silentkan dari semalam aku cari. Entah kat ceruk bilik mana tah aku letak henfon tu. Wah. Berbelas miskol, berpuluh message, berbelas notifications. Off phone. Aku kan sedang bercuti seorang diri jadi aku perlu fokus dengan objektif percutian. Sumpah rasa nak lari balik rumah kalau setiap kali percutian adalah membosankan macam harini. Rasa nak pegi hospital tapi malas nak keluar. Rasa lapar tapi malas nak keluar. See. Semuanya berpunca dari malas. Kalau takde perasaan malas tu aku rasa percutian ni adalah seronok. Tetiba aku dengar suara pak cik tua jerit jerit "Tapai tapai tapai *pek pek pek pek* Tapai tapai tapai *pek pek pek pek* " Oh pakcik, kamu buat aku tersenyum.

off mind: entahlah. aku tak tau.

Ok tu je, assalamualaikum

4 comments:

  1. Whatever your problem is, just be chilled :)

    ReplyDelete
  2. "Berbelas miskol, berpuluh message, berbelas notifications"

    Waahhh.. feymes cik fatin ni rupenyer... hehe :D

    MII

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥