Skip to main content

.. entah ape yang tak kena

Bangun pepagi rasa cam nak terbang balik rumah. Rasa cam tak nak fikir apa apa dah aku nak balik rumah. Tak kisahlah kena ponteng kelas setahun ke dua tahun ke I don't care I just wanna be home. Sobs. Masalah jiwa sungguh. Bunyi angin pantai kat sini sumpah best. Tapi tak sebest rumah. I miss home. Sobs.

Pukul 9 pagi mata terkelip kelip tenung siling. Oh baru aku perasan siling bilik aku berbunga bunga. Siling depan toilet ada lubang besar yang ditutup dengan lapisan siling yang lain. Kat celah celah siling tu aku nampak cahaya matahari. Cantik. Aku selak langsir, nampak family yang datang bercuti duk seronok mandi kat pool sambil si ayah mengajar anak anak berenang. Pemandangan yang lagi membuatkan aku nak balik rumah. Sobs.

Pukul 12 tengahari aku duk berkira kira nak keluar. Henfon yang aku silentkan dari semalam aku cari. Entah kat ceruk bilik mana tah aku letak henfon tu. Wah. Berbelas miskol, berpuluh message, berbelas notifications. Off phone. Aku kan sedang bercuti seorang diri jadi aku perlu fokus dengan objektif percutian. Sumpah rasa nak lari balik rumah kalau setiap kali percutian adalah membosankan macam harini. Rasa nak pegi hospital tapi malas nak keluar. Rasa lapar tapi malas nak keluar. See. Semuanya berpunca dari malas. Kalau takde perasaan malas tu aku rasa percutian ni adalah seronok. Tetiba aku dengar suara pak cik tua jerit jerit "Tapai tapai tapai *pek pek pek pek* Tapai tapai tapai *pek pek pek pek* " Oh pakcik, kamu buat aku tersenyum.

off mind: entahlah. aku tak tau.

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. Whatever your problem is, just be chilled :)

    ReplyDelete
  2. "Berbelas miskol, berpuluh message, berbelas notifications"

    Waahhh.. feymes cik fatin ni rupenyer... hehe :D

    MII

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But