Skip to main content

....

Entah kenapa aku boleh terfikir nak wujudkan belog ni bertahun tahun tahun yang lepas. Semua benda aku tulis kat sini bukannye info penting pon. Most of it were rambles and random thoughts. Banyak masa terbuang kan? Kenapa aku tak mengadu kat Dia je. Kenapa nak tulis kat sini. Haih. Tapi sekarang macam dah terlambat jugaklah untuk aku insaf. Aku dah teraddict sangat dengan blog. Kekadang lagi suka tulis dari cakap. Sebab tu aku lagi suka sms daripada kol kol ni. Lol. Ada kaitan ke? Heheh. Tapppppiiiii in some circumstances yang memerlukan aku menaip sms dengan banyaknya maka, aku lebih suka guna khidmat mulut. Cakap cakap dan cakap.

Bila tengok orang post pasal kawen, jemput pergi majlis walimah hati aku terus ingat mama. Agaknya sebab tulah mama dah 'ada bunyi' pasal aku kot. Heheh. Sabar lah ma. Tunggulah bila aku dah jumpa jodoh aku. Sabar ye ma, sabar ye diri sendiri. Skarang adik aku abam tu tak habis habis post pasal kawen kat fesbuk. Asal borak ngan aku je mesti ada topik kawen yang terkeluar dari mulut dia. Bertuah sungguh perempuan bernama 'fatin' tu. Aku mengaku aku jeles ngan beliau. Haih. Fatin tu adalah nama perempuan kesukaan adik aku okay, bukannye merujuk kepada diri sendiri. Weird? Hell yeah its weird. Dahlah nama sebijik macam arwah Feeyah. Haih. Maybe we can be best friends. Maybe Allah has answers my prayers by giving me another Feeyah. Huu.

Oh harini kami berempat pegi menyelesaikan cravings aku kepada makanan makanan korea tersebut. Sungguh indah dunia. After makan kat Ko Hyang pegi makan Haagen Daaz. Kumpul lemak namanya tu.

Ni je gamba yang sempat aku amek. Yang lain dah selamat berenang kat dalam stomach bersama enzymes bagai.



Comments

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But