March 09, 2012

..gatal side of me.

Korang layan tak drama vanilla coklat? After tentang dhia, vanilla coklat ni je mampu buat aku sanggup tengok online semata mata taknak miss episodes cite tu. Bukan apa, kat rumah kitorang ni miskin tv. Kaya laptop je. So terpaksa la layan kat tonton or mediaprimatv. Heheh.

One thing yang aku suka pasal drama tu *walaupun de detectable salah skrip yang melampau* is because of the storyline itself. Aku suka tengok cite orang kawen muda. Siyes. Bagi aku benda tu comel. Eh jaman aku skolah dulu aku slalu berangan nak kawen muda. Hohoh. Tapi malang tak berbau sampai skarang tak kawen kawen lagi. Dah dekat nak menopause dah. Bagi aku kawen muda ni satu benda yang cute dan enjoyable. Sebab apa? Sebab kecik kecik lagi dah ada suami dah ada pelindung dah ada teman sehidup semati dan yang penting dah senang sangat dah nak masuk syurga. Kalau mati muda at least amalan sebagai seorang isteri tu mampu tolong dengan banyaknya nak jejak syurga kan kan? =.=

Tapi biasalah cite kat tv memang slalu tunjuk yang best best je. Yang tak bestnye plak cemana? Hmm. Pegi tanya nenek nenek or atuk atuk yang kawen muda. As for me, boleh tanya mama tersayang. Mama kawen waktu umur beliau 20 in which umur aku ni, mama dah pregnantkan abam. Wakaka. Jaman aku muda muda dulu aku slalu fikir aku akan kawen umur 20 sama cam mama. Heh. Angan angan. Jangankan kata kawen, berteman lelaki pon tak pernah. Hmm hati aku ni aku reserve untuk sorang je, iaitu bakal menantu babah. Motif?

P/s: whoever you are bakal menantu babah, jangan pinang saya lambat lambat tau. Makin tua makin susah nak jaga hati yang menggatal ni.

- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

  1. kawin muda memang best..org tengok kita keluar dating macam tak kawin lagi..padahal dah kawin..sweet kan?;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa.. Yg tu yg paling best tu senanye. Heheh ;)

      Delete
  2. semoga cepat dapat jodoh yang baik baik ^^

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥