Skip to main content

..gatal side of me.

Korang layan tak drama vanilla coklat? After tentang dhia, vanilla coklat ni je mampu buat aku sanggup tengok online semata mata taknak miss episodes cite tu. Bukan apa, kat rumah kitorang ni miskin tv. Kaya laptop je. So terpaksa la layan kat tonton or mediaprimatv. Heheh.

One thing yang aku suka pasal drama tu *walaupun de detectable salah skrip yang melampau* is because of the storyline itself. Aku suka tengok cite orang kawen muda. Siyes. Bagi aku benda tu comel. Eh jaman aku skolah dulu aku slalu berangan nak kawen muda. Hohoh. Tapi malang tak berbau sampai skarang tak kawen kawen lagi. Dah dekat nak menopause dah. Bagi aku kawen muda ni satu benda yang cute dan enjoyable. Sebab apa? Sebab kecik kecik lagi dah ada suami dah ada pelindung dah ada teman sehidup semati dan yang penting dah senang sangat dah nak masuk syurga. Kalau mati muda at least amalan sebagai seorang isteri tu mampu tolong dengan banyaknya nak jejak syurga kan kan? =.=

Tapi biasalah cite kat tv memang slalu tunjuk yang best best je. Yang tak bestnye plak cemana? Hmm. Pegi tanya nenek nenek or atuk atuk yang kawen muda. As for me, boleh tanya mama tersayang. Mama kawen waktu umur beliau 20 in which umur aku ni, mama dah pregnantkan abam. Wakaka. Jaman aku muda muda dulu aku slalu fikir aku akan kawen umur 20 sama cam mama. Heh. Angan angan. Jangankan kata kawen, berteman lelaki pon tak pernah. Hmm hati aku ni aku reserve untuk sorang je, iaitu bakal menantu babah. Motif?

P/s: whoever you are bakal menantu babah, jangan pinang saya lambat lambat tau. Makin tua makin susah nak jaga hati yang menggatal ni.

- Posted using BlogPress from my iPad

Comments

  1. kawin muda memang best..org tengok kita keluar dating macam tak kawin lagi..padahal dah kawin..sweet kan?;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa.. Yg tu yg paling best tu senanye. Heheh ;)

      Delete
  2. semoga cepat dapat jodoh yang baik baik ^^

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But