March 12, 2012

..weight gain vs masak

Our house now is wayyyy cooler than houses in previous postings. This time around rumah ni adalah lengkap selengkapnya. Dapur tu sangat perfect. Purr-fect. Semua benda ada. You just name it. Stove, rice cooker, toaster, kettle and so many things lagi. Even periuk, kuali, pinggan mangkuk pon tuan rumah ni sediakan. Heaven sungguh.

Lately my taste bud asik nak makan homemade food je. Actually aku macam dah muaaakk sangat dengan makanan kat kedai. Rasa cam telan pasir ngan kayu. Kalau kedai kat cyber tu aku dah hafal dah rasa dia camne. Even if you go buy some food from different kedai I bet I can name dari mana asalnya makanan tu. Hyperbola much? But seriously that is how severe tahap kemuakkan terhadap makanan kedai.

Muak cemana pon aku terpaksa telan jugak cos rumah kat sana takde dapur. Though mama ada belikan aku satu electric pan but still it is kind of hard to cook as I don't have all the other utensils. Kerja memasak adalah sangat mencabar ok bila anda hanya ada satu frying pan!

Now things are getting better. I will surely gain more and more weight duk sini. Tadi dah berjaya masak nasi goreng. Cooking skill dah rusty amattt so rasa nasi goreng tu macam nak ditelan mati emak nak diluah mati bapak. Nasib baik rumie bijaksana maha bertimbang rasa. Ditelan jugak demi menjaga perasaan aku haha. Kalau tetibe kitorang tak datang kelas sebab food poisoning taulah kan siapa puncanya.

Actually I think I want to propose something to admin people. Or people who deal with accomodation for third year students. I want to propose that they request a complete kitchen from the landlord. Why? Cos seriously your neurons work better if they are fed with homemade food. Boleh naikkan nama kolej cos semua pelajar jadi cemerlang dan terbilang. You are what you eat remember? Heheh.

Hmm. .... On second thought I think this is not a good idea. I'll gain more weight if I can cook more often. Lagipun aku tak rasa orang admin akan entertain proposal macam ni. Rubbish. Heh.
- Posted using BlogPress from my iPad

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥