Skip to main content

..weird or matang?


So here I am. At Tian Siang punya bangunan. Sambung servis kereta yang semalam tak selesai lagi tu. Dari Serdang sampai Sitiawan aku servis kereta. Mantap tak mantap tak? Ngeh ngeh ngeh. And this time kena tunggu sampai pukul empat plak cos skimming disc ke disk tu takes time. Oh so bosan. Bila dah lama sangat duk merewang tak tahu nak buat apa, my brain thinks hard about masalah semasa and masalah orang kat sekeliling mahupun masalah jiwa sendiri. Then tetiba terfikir soal poligami. Hot topic kan?

Aku mengaku dulu aku ada stigma kat lelaki yang berpoligami. But then bila aku fikir betul betul, fikir baik baik aku rasa berpoligami isnt that bad. Husband of course la tak susah mana, selalunya isteri la yang merana. Hmm. If let say my husband asks for my permission to marry another woman I will probably go and pinang that woman for him. Provided my mental status now and later is at same level and provided she is someone yang menepati criteria madu pilihan la. *oh Allah what am I thinking??* Kalau waktu tu aku tengah PMS ke ape ke habis lah beliau. Heheh.

Hmm. Aku berjantina perempuan. So aku rasa aku faham lah sangat sangat sangat tersangatlah faham perasaan orang yang dimadukan ni. Perempuan akan faham perempuan. Lelaki sussssaaaaahhhh nak faham perempuan. Sebab tu lah wujud buku Men are from Mars, Women are from Venus ke apetah tu. But as for me, aku rasa aku dah slowly boleh terima idea poligami.

Aku adalah perempuan. Yang dibesarkan oleh suri rumah sepenuh masa. Aku observe semua benda yang mama buat untuk kitorang and aku observe outcome nye. Mama jahit baju babah, jahit baju kitorang, hias rumah dengan idea beliau sendiri, jahit langsir dengan fashion yang beliau reka sendiri, masak and do allllllll house chores tanpa bantuan orang lain. Most importantly mama babah jaga kitorang without helps from third party contohnya the nanny. Heh. Kalau boleh aku pon nak buat benda yang sama untuk family aku. Aku nak jahit baju dorang, aku nak masak makanan palinggg berkhasiat, aku nak sentiasa ada untuk anak anak aku and husband aku bila dorang perlukan aku. Tapi memandangkan in the future aku akan jadi seorang yang sibuk dan kuat bekerja *insyaAllah*, aku rasa impian aku ni macam susah je nak dicapai. Haih.

Tapi kalau ada isteri kedua *aku tak percaya aku boleh fikir camni* mungkin kitorang boleh tolong each other contohnya dia tolong jagakan makan pakai anak kitorang aku plak tolong shoppingkan segala benda untuk kitorang. Dia tolong masak makanan berkhasiat cos seriously aku tak suka bibik ke nanny ke maid ke and aku plak make up the household. Aku tak kesah kemas rumah pagi pagi waktu orang lain tengah tidur tapi kalau masak on time tu macam susah je ngan jadual kerja aku nanti. Hmm. Yang paling penting aku nakkkk sangat isteri kedua ni macam half me, yang aku boleh percaya tolong tengokkan anak aku. Yang boleh tolong tarbiah anak aku. Yang boleh tolong observe anak aku pandai mengaji ke tak. Yang boleh tolong tegur anak aku bila dia wat salah. Haish. Pendek kata yang tahu didik anak sama macam mama la. Tapi soalnya ada ke isteri kedua yang sesuci dan semurni ini? Hmm. Oh entahlah.

Am I being weird bila fikir macam ni? Or being matured? Haish.

- Posted using BlogPress from my iPad

Comments

  1. tapi kalau isteri kedue tidak mampu buat sperti apa yang diharapkan guane ??

    btw , berpoligami tu , isteri 1st dapat payung emas :')

    gudluck ur life kaq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye. Itulah yg m'jadi persoalannya. Heheh. Klau ade blhla. Klau xde, merana. Heheh

      Thanks hana :)

      Delete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But