Skip to main content

..baju for ladies! ^^

Korang mesti tengah sibuk cari baju raya kan? Memandangkan sekarang dah dekat nak puasa (sila jeling countdown kat sebelah ^^) dan some of you all takde masa nak pergi shopping baju baju macam aku, jadi jomlah beli baju baju online. Actually baju baju ni kakak angkat aku yang jual dan beliau mintak tolong aku promotekan. Beliau memang order straight from Indonesia. Kalau korang suka, bolehlah contact beliau. Actually ada banyak fesyen lagi tapi aku rajin nak copy yang ni je plus yang ni adalah termasuk dalam list baju aku paling suka. Lets cekidaut.

Yang ni cantik sangat. Aku suka buttons yang tersusun kat atas tu. Unik. Cuma aku nak ingatkan, korang kalau pakai baju ni jangan plak pakai tudung cam model tu. Labuhkan tudung and tutup bahagian dada ye. Heheh.

Aku suka colour baju ni. Merah tapi takdelah menyerlah sangat. Nampak ala ala dress english gitu. 


This one is beautiful. Sesuai jugak ntuk dipakai ke majlis formal cos combination colours yang tak menonjol itu.

Yang ni simple. Simple is pretty. Looks elegant to me. 

This one is super sweet dan comel. Colour dia pon lembut je. Korang mesti nampak cam barbie doll kalau pakai baju ni. ^^

So this is it. Kalau korang nak tengok banyak lagi baju beserta harganya sekali korang silalah jenguk facebook Kak Pia ni. Beliau ni peramah orangnya so jangan segan silu ye. Aku tak tahu sangat pasal pembayaran semua tapi yang pasti duit yang korang laburkan tu mendapat pulangan yang memuaskan, insyaAllah dan harga baju baju ni memang selari/sesuai dengan kualiti. Aku pernah nampak Kak Pia pakai baju Tuneeca ni. Nampak cantik dan elegant sangat. Kain dia memang superb. Sesuai dengan cuaca kat Malaysia.

Jangan ingat perempuan je boleh beli baju baju ni. Korang yang laki pon boleh. Belikanlah untuk ibu, isteri, kakak, adik. Nenek pon boleyy. InsyaAllah raya diorang akan lebih bermakna. 

Sekali lagi, kepada sesiapa yang berminat sila contact Kak Pia ye. Contact aku pon boleh. Terima kasih semua! Oh by the way, kepada sesiapa yang nak aku iklankan barang jualan online korang sila bagitau ye. Aku boleh tolong setakat termampu and its free of charge. Bagitau je ok? Jangan segan segan. Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But