Skip to main content

..macaroons

This thing called macaroons, are very suuwweet. Diabetes patients are not allowed to come near them. NEVER. Actually aku tak tahu status halal makanan ni. But when I checked the ingredients nothing seems to be out of norms. No weird thingies needed to make them sweett creatures, no alcohol content cumanya, entah. Daripada ragu ragu berterusan yang akhirnya menimbulkan shubhah so molek lah kiranya di'homemade'kan sahaja. You can replace this thing with kuih raya I guess. Senang pon senang nak buat. Dan yang paling penting, comell dann maniissss. :D

So this is how I made it lonngggg time ago. First thing first, you gotta make sure you have them.

175g gula icing
90g badam kisar
2 sudu besar serbuk koko
2 biji telur (amek yang putih je tau)
30g gula caster

You can lessen the amount of sugar. Ni pon aku dah modify dari resepi asal. But still rasa cam makan gula. So kalau anda bukan penggemar makanan manis tapi teringin nak makan macaroons makanya silalah kurangkan amount gula tu ye. 

Seterusnya, campur kan gula icing dengan serbuk koko. Gaul sampai rata, or you can also sieve them at least twice to prevent lumps in the batter. Then pukul putih telur dengan mixer, with highest speed sampai bendalah tu jadi putih bersih macam salji dan sangat likat. Kemudian, tambah gula caster sedikit demi sedikit kedalam putih telur tadi diikuti campuran gula icing dengan serbuk koko. Ingat, sedikit demi sedikit ye. Beat them all together for at least 5 minutes so that you guys can get the softest batter yang sangatlah gebu. Akhir sekali campurkan badam kisar dan gaul dengan hanya menggunakan spatula. 

Part yang paling tak best ialah part ini. Aku kurang suka sebab kena guna banyak tenaga muehehe dasar pemalas. Masukkan piping tube yang bersaiz 1 cm kat hujung piping bag dan masukkan mixture tadi untuk bentukkan bentuk bulat bulat comel. After dah di'pipe' kan sila biarkan bulat bulat comel diatas dulang selama lebih kurang 30 menet sebelum dibakar dengan suhu 150 degree celcius selama 12 menet. 

After korang keluarkan bendalah ni dari oven, sila biarkan dorang cool down dulu sebelum pindahkan masuk ke dalam bekas or else dorang akan pecah. Yes, macaroons ni sangat fragile sewaktu panas, dan sangat kuat bila sejuk. Sama macam manusia, cepat melenting bila badmood dan sangat easy going bila in good mood. eh?

Bila dah siap, letakkan nutella or whatever you want in between them and taraaa. Jadilah macaroons. Senang bukan? 


Cuma yang aku buat ni takdelah secantik, secomel dan se smooth french macaroons itu. Tapi rasanya adalah lebih kurang sama. Oh konfiden itu perlu! Muehehe. 

sumber: google.

Rupa tak penting, asal hati cantik. eh? Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But