Skip to main content

..the O&G

Results for exams were out yesterday. Alhamdulillah. Walaupun dengan grade yang agak mendukacitakan but Alhamdulillah, no repeating papers or repeating years. Makin tua aku rasa results aku makin hampeh. Kadang kadang malu dengan diri sendiri cos menyimpan harapan "takpelah, asalkan jangan fail" instead of "kena dapat result cemerlang!" Haih. Of the 3 papers aku sangat kecewa dengan result Obs and Gynae. Aku rasa aku boleh dapat lagi bagus tapi mungkin sebab aku banyak main and sangat lagha that is why Allah bagi result yang mampu freezekan jari aku beberapa minit. Nasib baik lulus. Sobs. So my new year med school resolution is to be a hardworking student dan lengkapkan otak aku dengan semua ilmu ilmu so that I can be the best doctor. InsyaAllah.

Frankly I enjoyed Obs and Gynae posting as much as other postings tapi mungkin sebab workload yang melampau dan perasaan bertanggungjawab memuaskan hati pelbagai pihak buat aku sangat stress along the posting. Well actually we had our Obs and Gynae posting for 2 months. Sebulan di Serdang and lagi sebulan di Manjung. Threat for Serdang was obviously the distance from Cyberjaya yang buat aku penat berulang alik. Ditambah pulak dengan kebesaran bospital itu memang berjaya buat aku lost weight.



This is what I meant by kebesaran hospital itu. Hallway ni memang sangatlah panjangnya. Aku tak faham apa function bendalah ini sebenarnya. Daripada lift ke wards adalah sangat jauh. Kalau bladder dah full after keluar lift, better pegi toilet dengan segera, sumpah tak tipu and if ada code blue memang pancitlah doctors kat sana. Makanya, Hospital Serdang insyaAllah is out of my list for housemen-ship. 

Dan Manjung, dengan cuaca suatu ketika itu yang sangat tidak membantu, berjaya buat aku jadi separuh waras. Nasib baik sane lagi ntuk sit for exam or else mungkin aku skarang on the way ke Cyberjaya for resit. Nauzubillah. 

Lots of things happened waktu kat sana. Obs and Gynae berjaya buat group dynamic kitorang mantap semantap mantapnya especially during our posting at Manjung. Waktu Obs and Gynae lah mereka yang pasif jadi aktif, mereka yang malas sikit sikit jadi rajin banyak banyak, mereka yang tak menonjol jadi menonjol dan mereka yang pendiam jadi pelawak. Nasib baik ada kawan kawan satu group yang sangat sporting. If not, aku rasa aku dah berlari larian balik ke Cyber sambil menangis nak quit med school. 


Kreatif tak kitorang? Hehe. Itulah kerja kitorang setiap pagi. Update status patients according to bed distribution and summarize everything kat kertas cinonet tu so that it would be easier for ward round. Rajin? Kitorang memangg rajin. ^^


That's us. Excluding me cos I was the one yang tangkap gambar ni. Kitorang sempat celebrate Teacher's Day with our Prof, Prof Hanif. Agak terharu bila Prof cakap, "this is my first time celebrating teacher's day". Aww. Terasa usaha kitorang dihargai. 


If only u guys can see how swollen my eyes were back then. Panda eyes, eye bag u name it. Semua ada berlingkar kat mata tu. Tapi who cares? Medical student without them all is not a medical student at all. ^^ Oh yes, gamba diatas adalah bukti Prof belanja kitorang semua nasik lemak. We had our class kat atas tikar berpayungkan langit hari tu. It was fun, new experience I must say. Tak pernah dibuat orang kelas under the sun. It was truly fun, yes it was. 

Pengajaran yang aku dapat from this posting is, don't make any conclusion without experiencing it urself. Maksudnya, tak payahlah percaya sangat kat semua rumors yang orang sampaikan unless u experience it urself. Nasib semorang berbeza. Dan nasib kami, adalah terbaik! I may whine, and say bad things about this posting but I tell you what, O&G was the second best posting of the year, though the aftermath result adalah mengecewakan. Sobs. Who cares? ^^

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But