Skip to main content

..perempuan neraka? Nauzubillah.

Stress ya Allah stress. Sesungguhnya, aku dan journals adalah bukan sahabat karib. MasyaAllah, journals ni memang merobek jiwa. Sobs. So untuk mengubat stress yang bermaharaja lela ni aku layan satu cerekarama bertajuk Perempuan Neraka. Mula mula macam scary je nak tengok cite ni malam malam, sorang sorang  tapi sebab stress punya pasal layankan saja. Dan sesungguhnya stress aku adalah bertambah sepanjang aku tengok cite ni.




Aduhai perempuan. Kau ingat senang ke nak dapat suami? Bukan semua perempuan bernasib baik macam kau dapat seorang lelaki yang setia dan sayang kat kau macam tu, tau. Kenapalah kau buta sangat sobs. Hati perempuan tu sangat kontang. Sobs. Stress. If let say Allah ketemukan aku dengan perempuan macam ni in real world, nak je aku culik suami dia. Biar dia tahu macam mana nak hargai bila dah takde.

Actually cite ni sedikit sebanyak mengajar aku erti menghargai. That is one of the moral values I think. Menghargai. Kena tahu menghargai. Hargai selagi masih ada. Haih. Nail that in mind afi, nail that.

Speaking of menghargai, babah hampir eksiden waktu kitorang on the way datang putrajaya haritu. Masa tu kat petrol station and aku, dengan mood perempuan hampir menopause akibat kehabisan cuti tengah sibuk nak pakai seat belt sambil bertukar pandangan dengan babah yang berusaha nak cheer me up tanpa menyedari lori kat depan tu tengah reverse. I saw how close my dad was with that stupid lorry. Kalau lah.. kalau lah.. Aku tak sanggup nak fikir. Yang pasti waktu tu aku rasa cam nyawa aku terbang. Terkaku, terkedu. Darah aku rasa beku. I was in shock for few minutes cos I witnessed every single detail of what was about to happen and I thank you Allah for not letting that to happen. After kereta babah dah gerak, my emotion went wild. Afiq kat seat sebelah diam membatu. Biar dia tahu tu lah kelemahan aku.

Mereka adalah kelemahan aku. Mereka mereka yang aku sayang adalah kelemahan aku. Aku tabik jugak la kat perempuan dalam cerita ni. How could she be so stone and emotionless and inhumane dengan suami dia. Haih. Memang patut pon tajuknya perempuan neraka. Ingat, kunci syurga seorang isteri adalah suami. Dan aku terjatuh cinta dengan lagu itu.



Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. salam

    u have excellent level of tolerance in stress. i xsanggup tengok cerita macam tu. nanti keluar macam2 perkataan. Seb bek bulan pose.

    Me, is trying to execute anger management training session during fasting month. hehe

    ReplyDelete
  2. wslm. haha, yeah I know. Actually dalam hati byk jugakla perkataan xelok keluar but yeah, as u mentioned earlier bulan pose. kena jg adab ;)

    Wow, that's great. I was about to do that too. Anger management therapy :D

    ReplyDelete
  3. btl tu..tgk citer tu buatkan kita lebih hargai org..huhuhuhhu

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But