July 22, 2012

..perempuan neraka? Nauzubillah.

Stress ya Allah stress. Sesungguhnya, aku dan journals adalah bukan sahabat karib. MasyaAllah, journals ni memang merobek jiwa. Sobs. So untuk mengubat stress yang bermaharaja lela ni aku layan satu cerekarama bertajuk Perempuan Neraka. Mula mula macam scary je nak tengok cite ni malam malam, sorang sorang  tapi sebab stress punya pasal layankan saja. Dan sesungguhnya stress aku adalah bertambah sepanjang aku tengok cite ni.




Aduhai perempuan. Kau ingat senang ke nak dapat suami? Bukan semua perempuan bernasib baik macam kau dapat seorang lelaki yang setia dan sayang kat kau macam tu, tau. Kenapalah kau buta sangat sobs. Hati perempuan tu sangat kontang. Sobs. Stress. If let say Allah ketemukan aku dengan perempuan macam ni in real world, nak je aku culik suami dia. Biar dia tahu macam mana nak hargai bila dah takde.

Actually cite ni sedikit sebanyak mengajar aku erti menghargai. That is one of the moral values I think. Menghargai. Kena tahu menghargai. Hargai selagi masih ada. Haih. Nail that in mind afi, nail that.

Speaking of menghargai, babah hampir eksiden waktu kitorang on the way datang putrajaya haritu. Masa tu kat petrol station and aku, dengan mood perempuan hampir menopause akibat kehabisan cuti tengah sibuk nak pakai seat belt sambil bertukar pandangan dengan babah yang berusaha nak cheer me up tanpa menyedari lori kat depan tu tengah reverse. I saw how close my dad was with that stupid lorry. Kalau lah.. kalau lah.. Aku tak sanggup nak fikir. Yang pasti waktu tu aku rasa cam nyawa aku terbang. Terkaku, terkedu. Darah aku rasa beku. I was in shock for few minutes cos I witnessed every single detail of what was about to happen and I thank you Allah for not letting that to happen. After kereta babah dah gerak, my emotion went wild. Afiq kat seat sebelah diam membatu. Biar dia tahu tu lah kelemahan aku.

Mereka adalah kelemahan aku. Mereka mereka yang aku sayang adalah kelemahan aku. Aku tabik jugak la kat perempuan dalam cerita ni. How could she be so stone and emotionless and inhumane dengan suami dia. Haih. Memang patut pon tajuknya perempuan neraka. Ingat, kunci syurga seorang isteri adalah suami. Dan aku terjatuh cinta dengan lagu itu.



Ok tu je, assalamualaikum

6 comments:

  1. salam

    u have excellent level of tolerance in stress. i xsanggup tengok cerita macam tu. nanti keluar macam2 perkataan. Seb bek bulan pose.

    Me, is trying to execute anger management training session during fasting month. hehe

    ReplyDelete
  2. wslm. haha, yeah I know. Actually dalam hati byk jugakla perkataan xelok keluar but yeah, as u mentioned earlier bulan pose. kena jg adab ;)

    Wow, that's great. I was about to do that too. Anger management therapy :D

    ReplyDelete
  3. btl tu..tgk citer tu buatkan kita lebih hargai org..huhuhuhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. nice reminder to all of us :)

      Delete

♥..Drop it..♥