July 02, 2012

..pray for my atok

Masa kat Manjung, Allah uji aku dengan sabar sabar dan sabar. Skarang Allah uji aku dengan tanggungjawab tanggungjawab dan tanggungjawab. So this is how its like to grow up. Since first day cuti lagi Allah tarbiah aku dengan satu nilai nilai manusia iaitu tanggungjawab. Susah ntuk jadi manusia yang bertanggungjawab seriously sangat susah and being me, the eldest, I have lots of responsibilities. Semoga aku menjadi manusia bertanggungjawab, sila ameen kan doa ini. :)

Last week atok sedara aku masuk hospital due to CKD. Waktu aku jenguk beliau, he was so weak. The next day aku tak ikut mama babah cos I need to settle something else and mama told me that tok su dah sallow, kidneys were shutting down, blood pressure was low and he was in delirious state. Teringat kat patient kazen aku. Semoga Allah beri yang terbaik untuk tok su dan kami.

And early this week my atok was warded jugak. Her blood pressure was sky highhhh sama jugak ngan glucose level. I freaked out after I measured her bp haritu. 233/123, how not cool is that? Sobs. And glucose level during admission was 25. Sobs. Since then ujian tanggungjawab bermula and I am very sure inilah caranya Allah nak tarbiah aku. Aku kena kuat! Friends, please pray for my atok supaya beliau kembali sihat seperti sedia kala. Sobs.

Malam ni aku take turn jaga atok. Kesian babah dah 2 hari tak lena tidur sebab mama jauuuh. Heheh. And right now I am so bored, sebab cite kat TV3 sangat ntah ape ape. Oh. Jadi inilah dia ujian kelapangan masa.

- Posted using BlogPress from my iPad

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥