August 24, 2012

Down.

Hm. Few friends invited me to their house untuk beraya dan rumah terbuka. Bukan taknak pergi, naaaakkkkk sangat tapi .. hm. How do I put this eh? My parents, dorang tak biasa dengan anak anak keluar rumah di hari raya beraya di rumah kawan kawan. And my parents, dorang sangaaaat tak biasa biar aku drive kat kampung halaman EXCEPT pegi hantar or amek syafiqah dari skolah or any emergencies yang tak dapat dielakkan. Selebihnya, hm .. gigit jari je. 

Macam haritu, aku nak keluar kejaaaaap je pegi beli tudung, memang konfem berani potong jari tak sampai sejam mama bagi macam, macam, macammmmmm alasan. Kedai tutup lah -.-, jalan jemm lah -..- itu lah inilah. Tapi aku buat buat tak dengar je sebab memang sangat memerlukan tudung dek kerana aku lupa nak bawak balik tudung hitam serbaguna itu. Baru beberapa menet dijalanan mama dah kol tanya ada kat mana bla bla. Hm. Selama third year aku ke manjung ke terendak ke situ ke sini drive sendiri mama babah takde plak nak bising bising tapi asal ada depan mata je, everything change. :')

Aku mengaku time raya, aku tak pernah, NEVER keluar dari kelompok family aku. Aku tak pernah beraya kat rumah kawan kawan bila aku ada kat kampung. Tak pernah. Kesian kan aku? Sometimes aku rasa kawan kawan lama semua dah tak ingat dah kewujudan aku ni. Sedih, tapi ntah. Macam takde effort sangat nak ubah keadaan tu. Maybe its too late dah pon. Bila balik rumah sewa je aku cuba sedaya upaya memenuhi invitation rumah terbuka situ sini. Itu pon kalau takde yang clash ngan kelas or on call, kalau tak, hm. 

Menyedihkan kan social life aku? tsk. DOWN. 

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥