Skip to main content

Down.

Hm. Few friends invited me to their house untuk beraya dan rumah terbuka. Bukan taknak pergi, naaaakkkkk sangat tapi .. hm. How do I put this eh? My parents, dorang tak biasa dengan anak anak keluar rumah di hari raya beraya di rumah kawan kawan. And my parents, dorang sangaaaat tak biasa biar aku drive kat kampung halaman EXCEPT pegi hantar or amek syafiqah dari skolah or any emergencies yang tak dapat dielakkan. Selebihnya, hm .. gigit jari je. 

Macam haritu, aku nak keluar kejaaaaap je pegi beli tudung, memang konfem berani potong jari tak sampai sejam mama bagi macam, macam, macammmmmm alasan. Kedai tutup lah -.-, jalan jemm lah -..- itu lah inilah. Tapi aku buat buat tak dengar je sebab memang sangat memerlukan tudung dek kerana aku lupa nak bawak balik tudung hitam serbaguna itu. Baru beberapa menet dijalanan mama dah kol tanya ada kat mana bla bla. Hm. Selama third year aku ke manjung ke terendak ke situ ke sini drive sendiri mama babah takde plak nak bising bising tapi asal ada depan mata je, everything change. :')

Aku mengaku time raya, aku tak pernah, NEVER keluar dari kelompok family aku. Aku tak pernah beraya kat rumah kawan kawan bila aku ada kat kampung. Tak pernah. Kesian kan aku? Sometimes aku rasa kawan kawan lama semua dah tak ingat dah kewujudan aku ni. Sedih, tapi ntah. Macam takde effort sangat nak ubah keadaan tu. Maybe its too late dah pon. Bila balik rumah sewa je aku cuba sedaya upaya memenuhi invitation rumah terbuka situ sini. Itu pon kalau takde yang clash ngan kelas or on call, kalau tak, hm. 

Menyedihkan kan social life aku? tsk. DOWN. 

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But