August 20, 2012

Of Second Raya

Jangan ditanya kemana aku pergi. Muehehehe. Most of the time hanyalah aktiviti membayar sleep debt. Bangun pagi dahlah lambat, pastu dalam kereta asyik tidur je. Sampai rumah Tok Wok pon boleh aku terlelap kejap kat sofa. Mengantuk, plus geram dengan baju raya yang tetibe oversize dah jadi macam baju pinjam. Stress. 

Like always, takde sangat pon gambar raya kami anak beranak. Ni pon dah kire rajin dah ni aku menangkap gambar. Semuanya terhasil dikala mata mengantuk dan sengaja menyibukkan diri cover menguap. Wekeke. 

Malam raya; mercun; bunga api; at Tok Nik's. Alhamdulillah, kaki tangan semorang still intact. 

Thaqifah Mumtazah. Acik's newborn baby girl. Cumelll sangat, tapi disebabkan cuaca yang begitu panas makanya ruam ruam kelihatan dipipi si kecik. 

Babah angah abam, at Tok Wok's

Entah ape la dorang duk tengok tu. Ini kat rumah Tok Ngoh kot.

At Tok Nik's. Mengira polka dots di baju akibat mengantuk.

Pantai Teluk Lipat, OTW pegi umah Tok Wok. Dah lama sangat tak lepak kat tepi pantai ni. Bila lah dapat heret babah pegi sana agaknye. Haih.

Thats the only gambar raya yang aku ada. Kesian kan? Muehehe. Dengar dengar Mak Long tengah buat rendang tok kat rumah Tok Nik, tapi.. tak larat dah nak menunggu. Balik jom bah? So off we went home. Dan sekarang tengah cuba menyiapkan kerja kerja mengemas yang tertangguh sebelum balik kampung haritu. Mama babah puasa, aku pon pura pura puasa. Sila take note; pura pura. Heheh. Dan ini


Ramainyeeeee kawan kawan aku yang kahwin tahun ni. Barakallahuminkum kawan kawan! Kazen aku yang sama umur  tu pon dah pregnant. Rasa lain macam bila fikir kazen kawan sepermainan dari kecik tetiba dah nak dapat anak. Hu. Sabarlah hati, sabarlah. Sobs. Allah dah rancang yang terbaik. Semoga beliau dan fetus sentiasa sihat, insyaAllah. Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥