August 25, 2012

Raya dah habis.

So raya dah habis, walaupun jemputan rumah terbuka still ada. But for me, its kind of over, since yesterday. Hm. 

Something weird happened today. I suddenly got numerous emails from friends congratulating me on my wedding. Siap ada bagi ecard lagi. Hm. =..= Menusuk kalbu. Bila masa pulaklah aku nak bernikah masyaAllah subhanallah. Sobs. Penat reply email korang. Inilah yang jadi bila maklumat yang tersampai tu kurang tepat eh bukan, memang salah. Fatin arifah weh not fatin afifah. Sabar jelah, haiih.

And today sangat tak bernasib baik. Kononnya nak bangun awal dan mulakan hari dengan jogging but hurrrrrr. Keadaan bilik sangat tidak mengizinkan. I ended up lap lantai and iron baju for the whole week. Semangat berkobar nak start off this week kat hospital dan mencoba untuk kesana seawal mungkin kerana hospital serdang adalah bukan parking friendly bagi mereka mereka yang lambat. Then off to Kak Nik's house for Kak Fiqa's suprise baby shower. Baby Kak Fiqa adalah baby sulung batch kami so I got very excited. Plus this is my first time dapat jemputan pergi baby shower walaupun tak tau apa tujuan majlis sedemikian hewhew sebab itu semangat nak pegi and I ended up sesaaaaat. Entah kemana mana GPS tu bawak aku. Last last balik putrajaya amek handphone yang tertinggal and off to Alamanda cari makan. 


Kedai baru kat alamanda. Barang barang dalam kedai ni boleh tahan comel jugak so tak boleh masuk lama lama demi keselamatan duit. Eh. 

Dan harini aku belajar sesuatu from a friend after a heart to heart session. I once think that arrange marriage is not a bad idea but now, hm. I would not want to opt for that. I thank you Allah for blessing me with parents and family yang setakat ni tak pernah masuk campur in negative way dalam soal hati dan perasaan aku. Mama banyak tolong aku in finding my ways tapi aku bebas buat pilihan aku sendiri. Mama selalu ingatkan aku yang mama babah akan selalu suka apa dan siapa yang aku suka cos they trust me so afi, sila jangan musnahkan kepercayaan itu. I know my parents, I know my father very well. Asalkan tak pernah tinggal solat, pandai mengaji, tau hukum hakam agama and ada pelajaran dan misi dalam hidup he'll be very happy. 

Daaaah masuk bab kawen. Hurr. Ini semua salah korang yang mengemail tu. Eh. Ok tu je, assalamualaikum.

2 comments:

  1. lama tak singgah sini.. haha.. sihat? ingat gua lagi tak?

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥