Skip to main content

..raya keberapa eh?

1/3 day tidur, 1/3 day pergi beli barang, 1/3 day mengemas. Plan asal before cuti memang nak balik Putra hari Jumaat, tapi bila sampai rumah je Afiq cakap, 'eh jom balik Sabtu'. Tiba tiba aku bersetuju makanya plan tertuka kepada balik hari Sabtu. Pong pang pong pang ke sana ke mari itu ini, tiba tiba aku decide nak balik Ahad. Pastu something slapping my face cakap 'eh kau tak sedar ke keesokan hari ahad ialah isnin??' Tsk. Tak boleh. Ahad sangat takboleh. Plus itu itu dan itu, oh no. Ahad ku patut diselamatkan. Dan akhirnya perkara ini dibicarakan di mahkamah yang diketuai hakim Tuan Mohd Azmi dan beliau memutuskan, fatin afifah, afiq muzzammil dan abdul hasif balik ke KL pada esok hari. Muktamad. Tiada unsur rayuan dibenarkan, makanya tsk, sobs dan y..e..a..y!
 
Seminggu kat rumah, macam sehari. Sekejap je masa berlalu. Tapi aku puas hati cos everyday was filled with activities and things. Maka aku adalah tidak membuang masa except for the times yang aku tidur tak ingat dunia. Tapi tidur tak membuang masa kan? Sobs.
 
1/3 day pergi east coast mall bayar balik shopping yang patut dibuat sebelum raya. Heh. Baju raya kasut raya (ok yang ni memalukan) semua mama yang beli. Baju raya yang aku pakai hari raya pertama tu, sehari sebelum raya baru aku tau rupa dia cemane. Baju raya yang aku pakai hari raya kedua, baju raya bidan terjun namanya. Tak merancang nak dibuat raya pon sebenarnya baju tu, tapi disebabkan aku belum pernah pakai dek mama belum alter 'kepanjangan' baju tersebut maka baju itu diisytiharkan sebagai baju raya. Tahun ni raya aku sangat bidan terjun. Tak sempat nak beli apa apa untuk diri sendiri dan orang lain, tsk. Kalau tahun tahun lepas sempat la jugak aku pergi bershopping beli itu ini tanpa mengharapkan belas kasihan mama tapi tahun ini, ergh. EBM punya pasal la ni. Eh.
 
Dan harini aku puas hati cos dapat jugak shopping beg. Last time aku shopping beg adalah masa Afiq still skolah kat Kelantan. Masa tu aku beli kat KB Mall, like what .. 4 years ago? Ouuh. Then 2 years back mama bagi aku birthday present berupa beg makanya, pembelian beg adalah bertangguh tangguh sehinggalah harini. So that was why, I was happy. WAS. Sekarang dah tak happy dah sebab beberapa jam je lagi dah kena balik Putra. Hurr.
 
p/s: pakai jubah tak semestinya ustajah. Kalau lah kau betul betul kenal aku, aku rasa kau akan gelakkan diri sendiri sebab panggil aku ustajah. Err.
p/s/s: maaf. aku ada habit reply message yang aku rasa perlu sahaja. dan jika bahawasanya aku tak reply after 2 or 3 messages, itu bermakna aku memang taknak reply or takde masa nak reply or tak sediakan masa ntuk reply. maafff.
 
 
Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But