August 23, 2012

..raya keberapa eh?

1/3 day tidur, 1/3 day pergi beli barang, 1/3 day mengemas. Plan asal before cuti memang nak balik Putra hari Jumaat, tapi bila sampai rumah je Afiq cakap, 'eh jom balik Sabtu'. Tiba tiba aku bersetuju makanya plan tertuka kepada balik hari Sabtu. Pong pang pong pang ke sana ke mari itu ini, tiba tiba aku decide nak balik Ahad. Pastu something slapping my face cakap 'eh kau tak sedar ke keesokan hari ahad ialah isnin??' Tsk. Tak boleh. Ahad sangat takboleh. Plus itu itu dan itu, oh no. Ahad ku patut diselamatkan. Dan akhirnya perkara ini dibicarakan di mahkamah yang diketuai hakim Tuan Mohd Azmi dan beliau memutuskan, fatin afifah, afiq muzzammil dan abdul hasif balik ke KL pada esok hari. Muktamad. Tiada unsur rayuan dibenarkan, makanya tsk, sobs dan y..e..a..y!
 
Seminggu kat rumah, macam sehari. Sekejap je masa berlalu. Tapi aku puas hati cos everyday was filled with activities and things. Maka aku adalah tidak membuang masa except for the times yang aku tidur tak ingat dunia. Tapi tidur tak membuang masa kan? Sobs.
 
1/3 day pergi east coast mall bayar balik shopping yang patut dibuat sebelum raya. Heh. Baju raya kasut raya (ok yang ni memalukan) semua mama yang beli. Baju raya yang aku pakai hari raya pertama tu, sehari sebelum raya baru aku tau rupa dia cemane. Baju raya yang aku pakai hari raya kedua, baju raya bidan terjun namanya. Tak merancang nak dibuat raya pon sebenarnya baju tu, tapi disebabkan aku belum pernah pakai dek mama belum alter 'kepanjangan' baju tersebut maka baju itu diisytiharkan sebagai baju raya. Tahun ni raya aku sangat bidan terjun. Tak sempat nak beli apa apa untuk diri sendiri dan orang lain, tsk. Kalau tahun tahun lepas sempat la jugak aku pergi bershopping beli itu ini tanpa mengharapkan belas kasihan mama tapi tahun ini, ergh. EBM punya pasal la ni. Eh.
 
Dan harini aku puas hati cos dapat jugak shopping beg. Last time aku shopping beg adalah masa Afiq still skolah kat Kelantan. Masa tu aku beli kat KB Mall, like what .. 4 years ago? Ouuh. Then 2 years back mama bagi aku birthday present berupa beg makanya, pembelian beg adalah bertangguh tangguh sehinggalah harini. So that was why, I was happy. WAS. Sekarang dah tak happy dah sebab beberapa jam je lagi dah kena balik Putra. Hurr.
 
p/s: pakai jubah tak semestinya ustajah. Kalau lah kau betul betul kenal aku, aku rasa kau akan gelakkan diri sendiri sebab panggil aku ustajah. Err.
p/s/s: maaf. aku ada habit reply message yang aku rasa perlu sahaja. dan jika bahawasanya aku tak reply after 2 or 3 messages, itu bermakna aku memang taknak reply or takde masa nak reply or tak sediakan masa ntuk reply. maafff.
 
 
Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥