Skip to main content

..Lupa tajuk

Port Dickson pulak. Sila jangan tertipu dengan location tu. Aku kat Terendak bukan Port Dickson.

Takdelah sibuk sangat pon, sibuk makan adelah but I cant really spare time to blog plus I have nothing to blog pon. Kalau siang tu memang kat hospital, internet hanya digunakan untuk tujuan pelajaran. Balik resort aku pergi kesana kemari cari makanan. Pastu malam kalau rajin aku study kalau penat sesangat aku tidur awal. Berhubung ngan mama pon pakai sms je. Baik punya anak kan. Bila dah dapat kol barulah cakap tak hengat dunia. So kalau mama pon aku jarang nak kol lately, lagikan update belog. Bukan taknak *terharu sebab ada yang care :')* tapi agak kekurangan masa. Tak tau mana masa aku pegi, asik kurang je. Ya Allah lapangkanlah masa aku esok, amiin.

Bangun pepagi tadi aku agak feverish. Kepala pusing pusing, badan sengal sengal, dengan noseblock and mata macam zombie. Dah macam mayat hidup dah. Aku kalau datang Terendak tak sah kalau tak demam. Masa surgery dulu lagi best, terus seminggu masuk hospital. Tu after posting kat Terendak la tu. Aku suspek aircond bilik ni la, ntah brape tahun ntah tak cuci filter ni. Duk inhale exhale udara kotor maunye tak dapat infection. Dapat pulak bilik sama time posting dulu hm. Bagus sangatla tu.

Lepas bersiap ala kadar aku pergi jugak hospital. Pastu kena ambush dengan monyet. Salah aku sebab pegang roti. Kepala tengah weng weng nak cepat kejar masa, capai white coat ngan roti pastu selamba je jalan merentasi laluan monyet. Monyet kat sini pantang nampak makanan siap kau kena serang. Nasib baik monyet yang ambush kitorang tadi jenis aneroxic, nampak macam nerd sket pastu jalan slow. So bila suara aku ngan suara Saleha bergabung terus monyet tu berundur. Kalau dapat monyet ala ala gangster kampung dusun habislah roti aku. Silap silap dengan tangan aku skali monyet tu bawak lari. Hurr. Macam jeli dah kaki aku sebab terkejut. Nasib baiklah kau monyet, kalau manusia aku hempuk hempuk dengan topi keledar tu, haih.

Ape je lagi nak cite eh? Takde pape dah kot. Tido dululah. Assalamualaikum, jangan lupa baca doa!

- Posted using BlogPress from my iPad

Comments

  1. kelakar la post ni..haha..apa2 pun, take care ye =)

    http://exquisitely-aleda.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But