Skip to main content

The Day


So disebabkan kitorang tak sempat nak amek gambar waktu hari raya, maka semua dikehendaki memakai baju raya on the day. Walaupun feeling raya tu takde tapi takpelah. Gambar satu famly itu penting, wehu. 

Abam: Mana baju raya abam?
Mama: Ni
Abam: La, ingatkan pakai baju melayu. Kata pakai baju raya
Mama: .......

Tak boleh imagine apa jadi kalau afiq betul betul pakai baju melayu. Adik aku yang sorang ni kuat benau loyar buruknye, tak sangka semalam straight semacam pulak. Sedih mungkin. Wekeke. 

So around 12 macam tu kitorang dah angkut segala harta benda angah ke KLIA. Aktiviti pertama of courselah makan. Aku tercari cari kedai yang jual nasik lemak sedap yang aku selalu beli kat Food Garden jaman jaman naik flight dulu tapi kedai tu dah takde. Sedih. After makan terus pergi timbang harta angah and walaweh, overweight. As expected. 


Semorang gigih mengangkut barang barang angah.


Candy store. Dulu masa kecik kecik asik makan cekelat yang babah bawak balik je. Nasib baik dah tua, kalau tak mau aku mintak mama belikan m&m ni satu ntuk aku. Meriah sangat kaler dia tu.


Dia tengah bersedia nak request something la tuh. Duk belek belek itu ini pastu japgi dengar suara mama "tak boleh!" Maka terkebil kebillah dia di situ. hehe.


Tengok tu, aku rasa by next year akulah manusia paling comel dikalangan adik beradik. Eh.


The 5ive. Lima. Khamsah.


Putri dengan ibunya. Maksu pon datang skali mengantor angah. 


Iman. Susah nak amek gambar budak kecik ni. Kalau dulu cakap je nak amek gambar japgi dia duk diam diam pastu senyum tapi skarang, takde dah. Zaman itu sudah berlalu.


So yeah. Masa ni air mata aku dah menitik nitik dah. Sedih woih. Setaun lagi baru dapat jumpa. Lahai, nanti takdelah orang yang suka curi curi masuk bilik aku, tidur sama sama ngan aku selain syafiqah. Aku dah terbiasa sangat tidur bertiga bila balik rumah. Even angah dah ada her own room pon dia still akan tidur kat bilik aku. Sometimes aku yang tidur kat bilik dia. Dah biasa sangat sejak kecik tidur menyempit so macam tak lena kalau tetibe banyak sangat ruang lebih. 

Dan harini, aku demam kaw kaw punya. Demam rindu kot. Wuwu. Kalau ikutkan pukul 1300 tadi angah dah sampai sana. Tadi waktu kol mama, mama taknak layan aku sebab mama bizi. Sedih ai, sobs.  

Ya Allah, jagalah sayangku ini di kala penjagaanku tak sampai padanya, sayangilah dia di kala rasa sayangku tak mampu merangkulnya dalam dakapan yang nyata, perhatikan dia di kala perhatianku tak terangkum dalam kata yang bersahaja, kerana Engkau yang maha berkuasa dan Kau punya segala yang ku tak punya. Tetapkan iman didadanya dan permudahkan segala urusannya di sana. Amiin. 

 Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But