September 28, 2012

The Day


So disebabkan kitorang tak sempat nak amek gambar waktu hari raya, maka semua dikehendaki memakai baju raya on the day. Walaupun feeling raya tu takde tapi takpelah. Gambar satu famly itu penting, wehu. 

Abam: Mana baju raya abam?
Mama: Ni
Abam: La, ingatkan pakai baju melayu. Kata pakai baju raya
Mama: .......

Tak boleh imagine apa jadi kalau afiq betul betul pakai baju melayu. Adik aku yang sorang ni kuat benau loyar buruknye, tak sangka semalam straight semacam pulak. Sedih mungkin. Wekeke. 

So around 12 macam tu kitorang dah angkut segala harta benda angah ke KLIA. Aktiviti pertama of courselah makan. Aku tercari cari kedai yang jual nasik lemak sedap yang aku selalu beli kat Food Garden jaman jaman naik flight dulu tapi kedai tu dah takde. Sedih. After makan terus pergi timbang harta angah and walaweh, overweight. As expected. 


Semorang gigih mengangkut barang barang angah.


Candy store. Dulu masa kecik kecik asik makan cekelat yang babah bawak balik je. Nasib baik dah tua, kalau tak mau aku mintak mama belikan m&m ni satu ntuk aku. Meriah sangat kaler dia tu.


Dia tengah bersedia nak request something la tuh. Duk belek belek itu ini pastu japgi dengar suara mama "tak boleh!" Maka terkebil kebillah dia di situ. hehe.


Tengok tu, aku rasa by next year akulah manusia paling comel dikalangan adik beradik. Eh.


The 5ive. Lima. Khamsah.


Putri dengan ibunya. Maksu pon datang skali mengantor angah. 


Iman. Susah nak amek gambar budak kecik ni. Kalau dulu cakap je nak amek gambar japgi dia duk diam diam pastu senyum tapi skarang, takde dah. Zaman itu sudah berlalu.


So yeah. Masa ni air mata aku dah menitik nitik dah. Sedih woih. Setaun lagi baru dapat jumpa. Lahai, nanti takdelah orang yang suka curi curi masuk bilik aku, tidur sama sama ngan aku selain syafiqah. Aku dah terbiasa sangat tidur bertiga bila balik rumah. Even angah dah ada her own room pon dia still akan tidur kat bilik aku. Sometimes aku yang tidur kat bilik dia. Dah biasa sangat sejak kecik tidur menyempit so macam tak lena kalau tetibe banyak sangat ruang lebih. 

Dan harini, aku demam kaw kaw punya. Demam rindu kot. Wuwu. Kalau ikutkan pukul 1300 tadi angah dah sampai sana. Tadi waktu kol mama, mama taknak layan aku sebab mama bizi. Sedih ai, sobs.  

Ya Allah, jagalah sayangku ini di kala penjagaanku tak sampai padanya, sayangilah dia di kala rasa sayangku tak mampu merangkulnya dalam dakapan yang nyata, perhatikan dia di kala perhatianku tak terangkum dalam kata yang bersahaja, kerana Engkau yang maha berkuasa dan Kau punya segala yang ku tak punya. Tetapkan iman didadanya dan permudahkan segala urusannya di sana. Amiin. 

 Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥