Skip to main content

The Outing during Ortho Posting

So semalam aku nekad nak spend the Saturday kat Bandar Melaka dengan kesayanganku Saleha. Dah berkali kali posting kat sini masa 3rd year tapi aku tak pernah pergi Bandar Melaka tu pon. Asyik berlegar legar kat kawasan Terendak ni je. Makan Terendak, tidur Terendak, segala galanya Terendak lah!

Malam kelmarin aku tak boleh tidur sangat cos ada benda berlari larian kat atas atap resort ni. Ya Allah bisingggggg amatt. Mula mula aku macam yakin itu adalah bunyi angin yang kuat but then bila diamati betul betul, no way that was not the wind. Something was running here and there and I'm pretty sure itu adalah kerja tupai tupai yang cuba selamatkan sarang masing masing cos hujan. Then blackout sampai pagi. Oh god dugaan sungguh hanya untuk sejam tidur. Bilik yang takde kipas dan ventilation ini sangat terkepam dan panas bila aircond down. Aku lemas. 

Paginya, we went out dalam pukul 9 lebih camtu then had our breakfast kat kedai depan pintu masuk kem askar terendak. Sedap sangat hoi roti sardin pokcik dan yang paling penting, harganya itu. Dah lama sangat tak dapat makan minum di waktu pagi berharga 3 ringgit. Oh heaven sungguh! 

Then off we went to Mahkota Parade dan Dataran Pahlawan. Sekali lagi aku diberi mission dan kali ini, aku diminta tolong belikan beg ntuk angah. Tangkap gambar kesana kemari dan dengan bantuan whatsapp akhirnya misi selesai dengan jayanya. And to my suprise, aku terserempak dengan schoolmate smaasza, Syuhada. Borak panjang lah kitorang. Tak sangka sejauh Melaka ni jugak aku jumpa kau, wehehe. Satu soalan beliau, nape kat Dungun tak pernah jumpa kau tapi asal boleh terjumpa kau kat sini? Satu jawapan aku, sebab kat Dungun aku tak keluar rumah tapi kat sini aku merayap sesuka hati. Wekeke. Then we had window shopping sampai terpaksa menggunakan Rest n Go ntuk urutkan badan yang dah start sakit sakit. hakhak. 

muka bahagia after diurut.

Bila dah petang terjumpa groupmates groupmates lain yang melepak kat Mahkota Parade dan mereka mereka ajak kitorang ke Jonker Walk. Ibarat kera mendapat bunga lah gayanya. Sebelum tu dah ada niat nak pergi tapi Syuhada cakap kawan dia pernah kena ragut so terbantut lah niat itu. Bila dah dapat peluang apa lagi, berbunga bunga keriangan plus yesterday was my first time there so I got very excited.

So this is Jonker Walk. Aku tak favour tempat yang sesak but this place is fineee cos banyak barang comel, murah dan berbaloi baloi. Eheheh.

Baju baju kat Jonker Walk sumpah cantik. Aku terbeli dress dan baju dan dress lagi. Muraaahhh dan cantiiiiik. Tercari cari A-famosa or meriam yang unik dan mampu dibawa balik tapi kawan aku cakap Jonker Walk ni macam downtown ntuk Melaka bukan tempat tourist beli cenderamata so don't expect too much. Fineeeeeeee.

them 3. bodyguards. eh!

muka bahagia dapat shopping.

nite view yang sangat cantik, subhanallah.  

Then we went to Pantai Puteri ntuk try  roti john yang Safiah, isteri Umar cadangkan. Boleh tahan jugaklah rasa dia, tapi aku lagi suka roti john unan. The best evaa. Jumpa waitress yang annoyingg ohmaigod sangat annoying dan bercadang untuk tidak makan disitu selama lamanya. Boys cepat je kenakan beliau balik, dalam hati tergelak gelak padan muka kau. Nyiahahamuehehehe. Astaghfirullahal'azim. Isk.

Overall, I enjoyed this outing so much and most importantly, puas hati sebab dapat beli dress. Weehu.

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But