September 23, 2012

The Outing during Ortho Posting

So semalam aku nekad nak spend the Saturday kat Bandar Melaka dengan kesayanganku Saleha. Dah berkali kali posting kat sini masa 3rd year tapi aku tak pernah pergi Bandar Melaka tu pon. Asyik berlegar legar kat kawasan Terendak ni je. Makan Terendak, tidur Terendak, segala galanya Terendak lah!

Malam kelmarin aku tak boleh tidur sangat cos ada benda berlari larian kat atas atap resort ni. Ya Allah bisingggggg amatt. Mula mula aku macam yakin itu adalah bunyi angin yang kuat but then bila diamati betul betul, no way that was not the wind. Something was running here and there and I'm pretty sure itu adalah kerja tupai tupai yang cuba selamatkan sarang masing masing cos hujan. Then blackout sampai pagi. Oh god dugaan sungguh hanya untuk sejam tidur. Bilik yang takde kipas dan ventilation ini sangat terkepam dan panas bila aircond down. Aku lemas. 

Paginya, we went out dalam pukul 9 lebih camtu then had our breakfast kat kedai depan pintu masuk kem askar terendak. Sedap sangat hoi roti sardin pokcik dan yang paling penting, harganya itu. Dah lama sangat tak dapat makan minum di waktu pagi berharga 3 ringgit. Oh heaven sungguh! 

Then off we went to Mahkota Parade dan Dataran Pahlawan. Sekali lagi aku diberi mission dan kali ini, aku diminta tolong belikan beg ntuk angah. Tangkap gambar kesana kemari dan dengan bantuan whatsapp akhirnya misi selesai dengan jayanya. And to my suprise, aku terserempak dengan schoolmate smaasza, Syuhada. Borak panjang lah kitorang. Tak sangka sejauh Melaka ni jugak aku jumpa kau, wehehe. Satu soalan beliau, nape kat Dungun tak pernah jumpa kau tapi asal boleh terjumpa kau kat sini? Satu jawapan aku, sebab kat Dungun aku tak keluar rumah tapi kat sini aku merayap sesuka hati. Wekeke. Then we had window shopping sampai terpaksa menggunakan Rest n Go ntuk urutkan badan yang dah start sakit sakit. hakhak. 

muka bahagia after diurut.

Bila dah petang terjumpa groupmates groupmates lain yang melepak kat Mahkota Parade dan mereka mereka ajak kitorang ke Jonker Walk. Ibarat kera mendapat bunga lah gayanya. Sebelum tu dah ada niat nak pergi tapi Syuhada cakap kawan dia pernah kena ragut so terbantut lah niat itu. Bila dah dapat peluang apa lagi, berbunga bunga keriangan plus yesterday was my first time there so I got very excited.

So this is Jonker Walk. Aku tak favour tempat yang sesak but this place is fineee cos banyak barang comel, murah dan berbaloi baloi. Eheheh.

Baju baju kat Jonker Walk sumpah cantik. Aku terbeli dress dan baju dan dress lagi. Muraaahhh dan cantiiiiik. Tercari cari A-famosa or meriam yang unik dan mampu dibawa balik tapi kawan aku cakap Jonker Walk ni macam downtown ntuk Melaka bukan tempat tourist beli cenderamata so don't expect too much. Fineeeeeeee.

them 3. bodyguards. eh!

muka bahagia dapat shopping.

nite view yang sangat cantik, subhanallah.  

Then we went to Pantai Puteri ntuk try  roti john yang Safiah, isteri Umar cadangkan. Boleh tahan jugaklah rasa dia, tapi aku lagi suka roti john unan. The best evaa. Jumpa waitress yang annoyingg ohmaigod sangat annoying dan bercadang untuk tidak makan disitu selama lamanya. Boys cepat je kenakan beliau balik, dalam hati tergelak gelak padan muka kau. Nyiahahamuehehehe. Astaghfirullahal'azim. Isk.

Overall, I enjoyed this outing so much and most importantly, puas hati sebab dapat beli dress. Weehu.

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥