October 07, 2012

4 tahun punya rindu.

So semalam aku keluar dengan kawan kawan masa tamhidi usim. Aku ngan Timah selalu je jumpa tapi aku ngan Dayah, Hana and Najwa memang dah 4 tahun tak jumpa. 4 tahun okay 4 tahuuunnnn! Lama tu. Dulu  dorang penah je wat reunion tapi aku tak dapat join sebab masa tu aku ada program. So semalam walaupun perasaan berbelah bahagi cos case write up belum disentuh tapi aku gagahkan diri jugak. Bukan senang nak dapat perfect time dimana semua orang free. Hana ngan Najwa busy dengan kerja dental dorang, Dayah plak busy kat hospital and Timah, busy kerja. Nasib baik bila dah sampai rumah penolong kelas cakap case write up boleh submit hari jumaat so yabedabedu lah. Boleh tidur. Eh. 

Them 4. Timah, Najwa, Hana, Dayah.

Timah and Najwa.

Tak tahulah sape yang came out with plan nak ke Timesquare. Aku dah cuak dah bila ingatkan roller coaster ngan segala rides kat situ, so langkah selamat ialah cari baju yang boleh pakai ngan seluar. Janganlah hendaknya mereka kesitu ya Allah, karang tak siap siap case write up aku. Ekceli aku ni takdelah pentakut sangat, boleh je naik rides tu semua tapi consequences tu yang tak mampu nak tanggung. HAHA. Demam okey demam. Body ai overdose adrenalin rush which trigger the elevation of temperature or dengan kata lainnya, demam.

Mula mula jumpa biasa ah, macam awkward sesangat pastu masing masing wat ice breaking dengan berkata 'eh kau dah lain', 'eh kau dah kurus' , 'eh kau tak beruubaaah'  dan macam macam eh lagi tapi bila dah lama, hambek kau. Segala macam cerita masa tamhidi keluar. Walaupun aku selalu blur and confuse and macam lost sampai one time Hana cakap 'Dayah cuba ko tengok muka fatin dia confuse gile, HAHA' cos aku memang kurang ingatan dengan apa yang jadi masa tamhidi due to certain reasons but they totally understand me. Sobs. Tenkiu kawan kawan. Bilalah ingatan ni nak pulih 100%, memang takkan kot. Hm. 

Hana takut ngan maskot tu so beliau volunteer jadi photographer. 

Kejenye pegi timesquare ialah shopping dan gelak dan shopping dan gelak lagi. Mula mula sampai aku dah ingatkan Timah 'oh Timah sila halang aku dari beli baju' and Timah pon 'oh aku puasa shopping' tapi bila dah berlima, segala prinsip hilang lenyap dibawa angin sepoi sepoi bahasa. Nasib baik baju semua less than RM20 so jimat duit babah. Eh. 

Backstreet women? Eh.

Then pegi main bowling. Aku macam biasa ah masuk longkang je keje, membazir duit tapi Najwa. Fuhh. Tererrrrr gile! Jeles ai. Sempat belajar teknik teknik main bowling dengan mereka mereka cos they kinda had bowling class masa first year so yeah. No wonder lah terer haha. Ayat penyedap hati yang lara. 

Bila dah nak balik rasa sayu. 4 tahun punya rindu takkan dapat lenyap dengan hanya 5 jam jumpa ohhhh!! Waktu tu aku lost track of time. Sedar sedar je dah 530, so kena balik. Hurr. Kalaulah rumah aku sebelah Timesquare tu kan best. Bila dah dekat curfue je berlari balik rumah, muehehe. But it doesn't work that way. Sigh. 

Last pic before balik. 

Soalan Dayah bila tengok gambar ni, 'eh fatin kenapa tangan ko macam tu? Wrist drop ke HAHA' Alahaiii. Itu ilusi optik ye kawan kawan, that is not mine! Oh women, we definitely need to set up another date tauuuu! Serius rindu.

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥