Skip to main content

4 tahun punya rindu.

So semalam aku keluar dengan kawan kawan masa tamhidi usim. Aku ngan Timah selalu je jumpa tapi aku ngan Dayah, Hana and Najwa memang dah 4 tahun tak jumpa. 4 tahun okay 4 tahuuunnnn! Lama tu. Dulu  dorang penah je wat reunion tapi aku tak dapat join sebab masa tu aku ada program. So semalam walaupun perasaan berbelah bahagi cos case write up belum disentuh tapi aku gagahkan diri jugak. Bukan senang nak dapat perfect time dimana semua orang free. Hana ngan Najwa busy dengan kerja dental dorang, Dayah plak busy kat hospital and Timah, busy kerja. Nasib baik bila dah sampai rumah penolong kelas cakap case write up boleh submit hari jumaat so yabedabedu lah. Boleh tidur. Eh. 

Them 4. Timah, Najwa, Hana, Dayah.

Timah and Najwa.

Tak tahulah sape yang came out with plan nak ke Timesquare. Aku dah cuak dah bila ingatkan roller coaster ngan segala rides kat situ, so langkah selamat ialah cari baju yang boleh pakai ngan seluar. Janganlah hendaknya mereka kesitu ya Allah, karang tak siap siap case write up aku. Ekceli aku ni takdelah pentakut sangat, boleh je naik rides tu semua tapi consequences tu yang tak mampu nak tanggung. HAHA. Demam okey demam. Body ai overdose adrenalin rush which trigger the elevation of temperature or dengan kata lainnya, demam.

Mula mula jumpa biasa ah, macam awkward sesangat pastu masing masing wat ice breaking dengan berkata 'eh kau dah lain', 'eh kau dah kurus' , 'eh kau tak beruubaaah'  dan macam macam eh lagi tapi bila dah lama, hambek kau. Segala macam cerita masa tamhidi keluar. Walaupun aku selalu blur and confuse and macam lost sampai one time Hana cakap 'Dayah cuba ko tengok muka fatin dia confuse gile, HAHA' cos aku memang kurang ingatan dengan apa yang jadi masa tamhidi due to certain reasons but they totally understand me. Sobs. Tenkiu kawan kawan. Bilalah ingatan ni nak pulih 100%, memang takkan kot. Hm. 

Hana takut ngan maskot tu so beliau volunteer jadi photographer. 

Kejenye pegi timesquare ialah shopping dan gelak dan shopping dan gelak lagi. Mula mula sampai aku dah ingatkan Timah 'oh Timah sila halang aku dari beli baju' and Timah pon 'oh aku puasa shopping' tapi bila dah berlima, segala prinsip hilang lenyap dibawa angin sepoi sepoi bahasa. Nasib baik baju semua less than RM20 so jimat duit babah. Eh. 

Backstreet women? Eh.

Then pegi main bowling. Aku macam biasa ah masuk longkang je keje, membazir duit tapi Najwa. Fuhh. Tererrrrr gile! Jeles ai. Sempat belajar teknik teknik main bowling dengan mereka mereka cos they kinda had bowling class masa first year so yeah. No wonder lah terer haha. Ayat penyedap hati yang lara. 

Bila dah nak balik rasa sayu. 4 tahun punya rindu takkan dapat lenyap dengan hanya 5 jam jumpa ohhhh!! Waktu tu aku lost track of time. Sedar sedar je dah 530, so kena balik. Hurr. Kalaulah rumah aku sebelah Timesquare tu kan best. Bila dah dekat curfue je berlari balik rumah, muehehe. But it doesn't work that way. Sigh. 

Last pic before balik. 

Soalan Dayah bila tengok gambar ni, 'eh fatin kenapa tangan ko macam tu? Wrist drop ke HAHA' Alahaiii. Itu ilusi optik ye kawan kawan, that is not mine! Oh women, we definitely need to set up another date tauuuu! Serius rindu.

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But