October 10, 2012

Butang Like Facebook Itu

Soalan: Afi, let say kau ada boyfriend kau jeles tak bila boyfriend kau like gambar perempuan lain?

Let say? SAY je? Hakhak. Well.. depends. Kalau aku kenal perempuan tu, tak kisahla. Like je pooooonnnn. Tapi kalau aku tak kenal, maybe jeles jugaklah 20%. And perasaan jeles tu boleh dikurangkan dengan buat buat tanya 'eh sape perempuan ni comellah beliau' dan kalau dah dapat explanation yang terang lagi nyata akanku simpan perasaan jeles itu dimasa akan datang. But if aku rasa tergugat dengan 'gamba perempuan itu' mungkin aku akan jeles 200%.

Soalan: Afi, kau rasa kalau aku like gambar gambar kartun islamik ni kawan kawan bukan Islam marah tak?

Facebook kau sukati kau la nak like gambar ape, eh. Masing masing ada agama masing masing, dan masing masing sayang agama masing masing. Asalkan tak menghina agama orang lain dan menjaga maruah agama sendiri then its fine. In fact kau mungkin dah berjaya buka mata kawan kawan kau bila dia terbaca semua benda yang kau like itu. 

Soalan: Afi, macam mana nak letak button like fesbuk kat blog?

Gugel kan adaa! Hakhak. Nah, klik link ini

Okey aku kena sambung baca buku. Sila doakan assessment esok berjalan dengan jayanya dan mohon doakan supaya dipermudahkan segala galanya, amiin.

ekceli nak upload gamba doa dipermudahkan urusan tapi terupload gamba doa tengok cermin. Layan jelah. Moga bermanfaat. Hakhak

p/s: sebenanrnye hewhew tu ape? Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥