October 11, 2012

Jangan tertipu.

Tengah tengok siaran langsung tv al-hijrah. Mari mengaji dengan ustaz Don! Ye jeeee senanye aku pon tak tau nama program ni ape. Ustaz Don ni cool sangat. 'Ehm, cantikk, bagusssss'. Pandai dia amek hati budak budak tu, hakhak.

Sebenarnya post aku dua tiga hari lepas banyak yang scheduled. Waktu tu aku tengah rajin nak menaip. Al maklumlah, kerja melambak belum siap. Kononnya tension, pegi bukak belog. Pelik kan aku, asal mengadap kerja terus cramp otak tapi bila mengadap blog terus sihat. Siap boleh touch up, make up tambah itu ini untuk belog. Hakhak. Bilalah nak insaf ni, isk.

Baru update iOS 6. Lajuu sket iPad ni. Kalau tak asik stuck then keluar bendalah yang aku tak penah tengok. Pastu menggelabah kol abam. Aku ni tak reti sangat dengan apple. Tak reti dan malas nak reti pon. Bagi aku apple ni complicated sangaaat, susah amaat nak paham. Apa yang susah sangat aku pon tak tau. Aku pernah la cuba mengadap mac book abam tapi last last tenung je. Lebih lebih takdak. Tak reti nak guna. Tetibe terasa diri ini dah tua. Kalau dulu aku lah paling pandai pasal gadget dalam family tapi sekarang, nehi. Paling corot! Syafiqah pon lagi advance dari aku, sobs.

Semalam dapat asthma attack paling worse sepanjang tahun. Semoga sakit yang Dia anugerahkan tu menjadi kifarah segala dosa dosa aku, sobs. Sesape yang ada family members yang ada asthma korang silalah sentiasa bagi support kat diorang, especially time time kena attack. Seksa tauu. Lagi lagi bila tinggal sengsorang, sobs. Kekadang bila kena attack aku rasa give up, rasa macam malas nak exhale sebab sakit. Kalau dulu bantal aku cukup sifat je, satu bantal tidur ngan satu bantal peluk. Tapi sekarang dah kena ada dua tiga bantal. Kalau dapat attack tak boleh lie flat or else memang tak boleh tidur sampai pagi. At times aku lagi selesa tidur kat meja sebab lemas bila baring. Tengah tengah sakit mulalah fikir meraban raban, kan best kalau itu, kan best kalau ini. Sila tau syukur wahai diri sendiri, sila tahu bersyukur wahai afi!

Harini dengan berani nye aku ponteng kelas. Wakaka. Rasa macam jahat amaaat. Halalkan wahai cikgu, saya ponteng bersebab. Dah rindu sangat, tak boleh tahan tahan dah.

Rasa selamat dan sihat bila dapat tengok muka mama babah. hehe :)

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jalan Binjai,Kuala Lumpur,Malaysia

1 comment:

♥..Drop it..♥