Skip to main content

Jangan tertipu.

Tengah tengok siaran langsung tv al-hijrah. Mari mengaji dengan ustaz Don! Ye jeeee senanye aku pon tak tau nama program ni ape. Ustaz Don ni cool sangat. 'Ehm, cantikk, bagusssss'. Pandai dia amek hati budak budak tu, hakhak.

Sebenarnya post aku dua tiga hari lepas banyak yang scheduled. Waktu tu aku tengah rajin nak menaip. Al maklumlah, kerja melambak belum siap. Kononnya tension, pegi bukak belog. Pelik kan aku, asal mengadap kerja terus cramp otak tapi bila mengadap blog terus sihat. Siap boleh touch up, make up tambah itu ini untuk belog. Hakhak. Bilalah nak insaf ni, isk.

Baru update iOS 6. Lajuu sket iPad ni. Kalau tak asik stuck then keluar bendalah yang aku tak penah tengok. Pastu menggelabah kol abam. Aku ni tak reti sangat dengan apple. Tak reti dan malas nak reti pon. Bagi aku apple ni complicated sangaaat, susah amaat nak paham. Apa yang susah sangat aku pon tak tau. Aku pernah la cuba mengadap mac book abam tapi last last tenung je. Lebih lebih takdak. Tak reti nak guna. Tetibe terasa diri ini dah tua. Kalau dulu aku lah paling pandai pasal gadget dalam family tapi sekarang, nehi. Paling corot! Syafiqah pon lagi advance dari aku, sobs.

Semalam dapat asthma attack paling worse sepanjang tahun. Semoga sakit yang Dia anugerahkan tu menjadi kifarah segala dosa dosa aku, sobs. Sesape yang ada family members yang ada asthma korang silalah sentiasa bagi support kat diorang, especially time time kena attack. Seksa tauu. Lagi lagi bila tinggal sengsorang, sobs. Kekadang bila kena attack aku rasa give up, rasa macam malas nak exhale sebab sakit. Kalau dulu bantal aku cukup sifat je, satu bantal tidur ngan satu bantal peluk. Tapi sekarang dah kena ada dua tiga bantal. Kalau dapat attack tak boleh lie flat or else memang tak boleh tidur sampai pagi. At times aku lagi selesa tidur kat meja sebab lemas bila baring. Tengah tengah sakit mulalah fikir meraban raban, kan best kalau itu, kan best kalau ini. Sila tau syukur wahai diri sendiri, sila tahu bersyukur wahai afi!

Harini dengan berani nye aku ponteng kelas. Wakaka. Rasa macam jahat amaaat. Halalkan wahai cikgu, saya ponteng bersebab. Dah rindu sangat, tak boleh tahan tahan dah.

Rasa selamat dan sihat bila dapat tengok muka mama babah. hehe :)

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jalan Binjai,Kuala Lumpur,Malaysia

Comments

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But