October 21, 2012

Kami makan fungi.

Nafsu makan membuak buak lagi. Kalau stress dan penat aku memang suka makan. Susah sebenarnya ada tebiat macam ni, haih. Dah suruh mereka mereka tolong doakan depan kaabah so that tebiat ni berlalu tapi nampaknya Dia put on hold dulu doa itu. Heheh. 

Semalam berdating dengan Saleha kat Sunway Pyramid. Like always, plan ad hock. Plan dirancang sejam sebelum berangkat pergi, oh yes. Itulah aku dan Saleha, mueheheh. Kriteria pertama yang perlu ada di mall tempat melepak ialah kedai makan menarik. Aku ngan saleha memang suka nak mencuba makanan makanan baru, suka nak try menu menu pelik and yang bagusnye menu yang kitorang order akan sangat kontra so they kinda complete each other. Kalau satu tu macam kurang sedap the other one adalah sedap and dapat tutup rasa ketidaksedapan yang lagi satu itu. Kalau satu tu macam muak satu lagi pasti ada unsur unsur penyahmuakkan. Begituu. 

So we ordered Oyster Mornay for appetizer. Saleha cakap the one kat Manhattan lagi sedap tapi bagi aku dua dua pon tak sedap. Personally aku kurang suka dengan menu ini cos rasa dia macam .. hm. Cheese tu memang superb but my taste bud just cant appreciate the taste from the combination of oyster and cheese. Oyster cecah belacan lagi sedap nyummy.

Cheeeessyy monster oyster

See the fungi in there? There were like thousands of them, nyummy.

Our main course is Spaghetti Al-funghati ordered by Saleha. Nama nak arab je kan, tapi siyes banyak fungi dalam tu. Eh. Sesape suka cendawan memang sesuai sangatlah order makanan ni tapi make sure kalau korang cepat muak sila order menu yang boleh hilangkan muak itu contohnya Oven Roasted Chicken Tenderloin. Gravy dia memang superb. Aku adalah manusia yang makan tomato macam makan nasik so thats why aku suka melampau dengan gravy menu ini. 


Memandangkan kitorang insan tak berduit so share jelah semuanya. The price was not bad, bolehlah makan setahun sekali buuuut tempat tu sangaaaaaat comel dan comeeeeeel. Newly wed yang tengah hangat bercinta memang sesuaiii sangat pergi tempat ni, siyes. Comel sangat, sila tangkap gambar banyak banyak pastu letak kat fesbuk so that aku boleh menumpang tengok kecomelan anda. Mueheheh.

We will stand tall and face it all together lalalala

So thats how my Saturday was spent. The other day of weekend terpaksa dihabiskan dengan kerja kerja rumah dan kerja sekolah. Hm.

Teringin nak makan berger bakar tapi wajah berger bakar yang di war warkan itu agak menggerunkan. Macam mana nak sumbat berger sebesar tu dalam mulut eh? Aku rasa kalau aku yang makan berger tu konfem aku makan part by part. Mula mula roti pastu roti lagi pastu baru daging berger itu, heuheu. 

Oh otak, sila fikir benda lain selain makan pelis!

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥