Skip to main content

Kami makan fungi.

Nafsu makan membuak buak lagi. Kalau stress dan penat aku memang suka makan. Susah sebenarnya ada tebiat macam ni, haih. Dah suruh mereka mereka tolong doakan depan kaabah so that tebiat ni berlalu tapi nampaknya Dia put on hold dulu doa itu. Heheh. 

Semalam berdating dengan Saleha kat Sunway Pyramid. Like always, plan ad hock. Plan dirancang sejam sebelum berangkat pergi, oh yes. Itulah aku dan Saleha, mueheheh. Kriteria pertama yang perlu ada di mall tempat melepak ialah kedai makan menarik. Aku ngan saleha memang suka nak mencuba makanan makanan baru, suka nak try menu menu pelik and yang bagusnye menu yang kitorang order akan sangat kontra so they kinda complete each other. Kalau satu tu macam kurang sedap the other one adalah sedap and dapat tutup rasa ketidaksedapan yang lagi satu itu. Kalau satu tu macam muak satu lagi pasti ada unsur unsur penyahmuakkan. Begituu. 

So we ordered Oyster Mornay for appetizer. Saleha cakap the one kat Manhattan lagi sedap tapi bagi aku dua dua pon tak sedap. Personally aku kurang suka dengan menu ini cos rasa dia macam .. hm. Cheese tu memang superb but my taste bud just cant appreciate the taste from the combination of oyster and cheese. Oyster cecah belacan lagi sedap nyummy.

Cheeeessyy monster oyster

See the fungi in there? There were like thousands of them, nyummy.

Our main course is Spaghetti Al-funghati ordered by Saleha. Nama nak arab je kan, tapi siyes banyak fungi dalam tu. Eh. Sesape suka cendawan memang sesuai sangatlah order makanan ni tapi make sure kalau korang cepat muak sila order menu yang boleh hilangkan muak itu contohnya Oven Roasted Chicken Tenderloin. Gravy dia memang superb. Aku adalah manusia yang makan tomato macam makan nasik so thats why aku suka melampau dengan gravy menu ini. 


Memandangkan kitorang insan tak berduit so share jelah semuanya. The price was not bad, bolehlah makan setahun sekali buuuut tempat tu sangaaaaaat comel dan comeeeeeel. Newly wed yang tengah hangat bercinta memang sesuaiii sangat pergi tempat ni, siyes. Comel sangat, sila tangkap gambar banyak banyak pastu letak kat fesbuk so that aku boleh menumpang tengok kecomelan anda. Mueheheh.

We will stand tall and face it all together lalalala

So thats how my Saturday was spent. The other day of weekend terpaksa dihabiskan dengan kerja kerja rumah dan kerja sekolah. Hm.

Teringin nak makan berger bakar tapi wajah berger bakar yang di war warkan itu agak menggerunkan. Macam mana nak sumbat berger sebesar tu dalam mulut eh? Aku rasa kalau aku yang makan berger tu konfem aku makan part by part. Mula mula roti pastu roti lagi pastu baru daging berger itu, heuheu. 

Oh otak, sila fikir benda lain selain makan pelis!

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But