October 07, 2012

Kau nak tackle dia?


Stumbled upon this music video while I was surfing. The lyrics had me thinking hard, and deeepp. She wants someone perfect, but who is. Who is? Hm. Cuba untuk berfikir dari sudut yang berbeza.

Aku perempuan, jadi sedikit sebanyak cara pemikiran aku akan sama dengan perempuan perempuan lain. Setahu aku, perempuan yang ordinary, please exclude the extraordinary takdelah demanding sangat nakkan lelaki yang semua stok perfect tip top je. Nobody's perfect, kami tahu! Semua orang mesti ada kekurangan dan kelebihan masing masing. That is why Allah cakap isteri pelengkap suami, adam pelengkap hawa. Bila single, no one is perfect tapi bila double, kesempurnaan itu insyaAllah dapat dicapai. Macam pakar motivasi plak rasenye bila bincangkan soal soal macamni hewhew.

Berbalik pada isu tadi, sepanjang pemerhatian aku yang tak beberapa tajam ni, aku perasan perempuan ni mesti ada x-factor yang dia harapkan dari seorang lelaki. X-factor tu bertindak macam potion yang menutup segala kelemahan lelaki tersebut. Contohnya macam .. Minah nak suami muka macam Brad Pitt. Tetiba ada seorang lelaki muka macam Brad Pitt masuk minang dia. Walaupun Brad Pitt celup adalah sengau tapi disebabkan Minah dah suka sangat kat Brad Pitt ni so dia pon kawen jelaa dengan Brad Pitt celup. Ha, gitu. Tapi tu contoh jelah, jangan serius sangat.

Ha, the x factor. Hewhew.

Cara pemikiran perempuan dengan lelaki sangatlah berbeza. Aku pernah terbaca yang otak lelaki ni 10% larger than women, sebab tu dorang ni pandai. Ustaz pon selalu cakap lelaki ni ada 9 akal cuma kekadang akal yang 9 tu disalah guna. Bukan semualah ye, sila jangan terasa. Tapi otak perempuan pon ada kelebihan nya. Otak perempuan ni adalah lebih active pada sebelah kanan, sort of membuktikan kenapa perempuan ni suka emosi emosi. Hakhak, aku la tu. Jadinya, kalau korang lelaki lelaki nak tahu apa x-factor yang dinanti nanti oleh perempuan yang kau suka, sila selami cara dia berfikir dan cuba faham cara pemikiran dia tu, barulah ada respon. Begituuu. 

source: pokcik gugel.

So conclusionnye aku rasa Bruno Mars ni kena pandai lah skit, jangan asyik nak cipta lagu je bila direject. Kena fikir, fikir dan fikir. Eh. Pape pon lagu ni best. Dah masuk playlist aku dah nampaknye, hakhak. 

Ha apelagi, FIKIR, FIKIR! Ok tu je, assalamualaikum

8 comments:

  1. betul2... cara pemikiran perempuan dengan lelaki memang lain.... ^~^

    ReplyDelete
  2. empuan mmg kuat emo, lelaki pulak npk je ade 9 akal tp sygnye tidak digunakan secara wisely =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, sebab tu lelaki dan perempuan saling memerlukan, eh. :D

      Delete
  3. saling lengkap melengkapi..sebab tuh tuhan jadikan manusia mcm2 supaya saling berkenal-kenalan... haiii..salam perkenalan...kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha betul3. salam perkenalan juge, hewhew. :D

      Delete
  4. yeah..saling melengkapi..nobody's perfect :)
    ada masa singgahla http://alynnnyzaa.blogspot.com/

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥