Skip to main content

Kau nak tackle dia?


Stumbled upon this music video while I was surfing. The lyrics had me thinking hard, and deeepp. She wants someone perfect, but who is. Who is? Hm. Cuba untuk berfikir dari sudut yang berbeza.

Aku perempuan, jadi sedikit sebanyak cara pemikiran aku akan sama dengan perempuan perempuan lain. Setahu aku, perempuan yang ordinary, please exclude the extraordinary takdelah demanding sangat nakkan lelaki yang semua stok perfect tip top je. Nobody's perfect, kami tahu! Semua orang mesti ada kekurangan dan kelebihan masing masing. That is why Allah cakap isteri pelengkap suami, adam pelengkap hawa. Bila single, no one is perfect tapi bila double, kesempurnaan itu insyaAllah dapat dicapai. Macam pakar motivasi plak rasenye bila bincangkan soal soal macamni hewhew.

Berbalik pada isu tadi, sepanjang pemerhatian aku yang tak beberapa tajam ni, aku perasan perempuan ni mesti ada x-factor yang dia harapkan dari seorang lelaki. X-factor tu bertindak macam potion yang menutup segala kelemahan lelaki tersebut. Contohnya macam .. Minah nak suami muka macam Brad Pitt. Tetiba ada seorang lelaki muka macam Brad Pitt masuk minang dia. Walaupun Brad Pitt celup adalah sengau tapi disebabkan Minah dah suka sangat kat Brad Pitt ni so dia pon kawen jelaa dengan Brad Pitt celup. Ha, gitu. Tapi tu contoh jelah, jangan serius sangat.

Ha, the x factor. Hewhew.

Cara pemikiran perempuan dengan lelaki sangatlah berbeza. Aku pernah terbaca yang otak lelaki ni 10% larger than women, sebab tu dorang ni pandai. Ustaz pon selalu cakap lelaki ni ada 9 akal cuma kekadang akal yang 9 tu disalah guna. Bukan semualah ye, sila jangan terasa. Tapi otak perempuan pon ada kelebihan nya. Otak perempuan ni adalah lebih active pada sebelah kanan, sort of membuktikan kenapa perempuan ni suka emosi emosi. Hakhak, aku la tu. Jadinya, kalau korang lelaki lelaki nak tahu apa x-factor yang dinanti nanti oleh perempuan yang kau suka, sila selami cara dia berfikir dan cuba faham cara pemikiran dia tu, barulah ada respon. Begituuu. 

source: pokcik gugel.

So conclusionnye aku rasa Bruno Mars ni kena pandai lah skit, jangan asyik nak cipta lagu je bila direject. Kena fikir, fikir dan fikir. Eh. Pape pon lagu ni best. Dah masuk playlist aku dah nampaknye, hakhak. 

Ha apelagi, FIKIR, FIKIR! Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. betul2... cara pemikiran perempuan dengan lelaki memang lain.... ^~^

    ReplyDelete
  2. empuan mmg kuat emo, lelaki pulak npk je ade 9 akal tp sygnye tidak digunakan secara wisely =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, sebab tu lelaki dan perempuan saling memerlukan, eh. :D

      Delete
  3. saling lengkap melengkapi..sebab tuh tuhan jadikan manusia mcm2 supaya saling berkenal-kenalan... haiii..salam perkenalan...kihkihkih...

    ReplyDelete
  4. yeah..saling melengkapi..nobody's perfect :)
    ada masa singgahla http://alynnnyzaa.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But