October 07, 2012

X-ray films; pelik tapi benar!


Nampak tak?? Ada pistol kat dalam pelvic cavity patient ni. Huarghh! This patient dah berjaya wujudkan kekecohan kat hospital tu. Mana tak nye, sape tak takut nak operate patient yang termengandungkan pistol! From the source yang aku baca tu, patient tu dipakaikan baju bullet proof in case pistol tu tetibe melepaskan tembakan ke ape kan. But at last, bendalah tu sebenarnye lighter yang berbentuk pistol. Kahkah. Mesti kecoh gile OT waktu tu. Waktu waktu camni lah rasa nak marah je kat orang yang cipta lighter bentuk pistol, kan? ^^


Moral of the story: Sila jangan gunakan gunting as your toothpick! Aku tak tahulah dah berapa banyak damage the scissor cause to the esophagus. 


Ni xray budak Brazilian umur 2 tahun dengan 42 tahun jarum tercucuk kat badan, untuk black magic ritual katanya. Heee kurang pandai betul lah. Kesian budak tu. Haritu masa posting ortho Dr A ada tunjuk kat kitorang xray patients yang ada susuk. Oh yes, susuk. Scawyyy the mewwy ok. InsyaAllah aku takkan lupa camne bentuk susuk kat xray cos its like a once-seen-never-forget experience.


Nampak tak? Itik getah dalam perut anjing. HAHA. Kau ni pon anjing, dah takde itik real ke kau nak makan? Yang getah tu jugak kau suka ye. Hadoi nye pon. Satu keje pulak vet tu kena keluarkan itik getah. Macam macam lah kau anjing! ^^

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥