November 19, 2012

You, stay in my heart.

Down with fever and asthma. I am absence from class today but I hope I can at least do something productive at home after a bit of rest.

Logged in facebook this morning to see any new updates at our Group page but there's nothing new there. And I stumbled upon this video.


And this picture.


Sorry if you find the picture disturbing or kinda explicit to be posted here but this is what you need to know. This is what all the muslims over the world needs to know. I rephrase that, this is what all human on earth need to know! This picture makes me feels so mad. So.. soo.. MAD I feel like my lungs gonna explode. 

Well actually I feel kinda mad at myself too. Those kids have the strong will to face anything, they are too brave for an innocent child and too strong for small little bodies they have. While me, demam and asthma je pon tapi tak larat nak get up from bed ntuk berjuang ke kelas. Hurr. Grow up afi. Grow up. 

Dan isu boikot itu. I used to be the one yang sangat kental memboikot certain things and a fast food company. I used to be the one who joined the parade and spread the awareness. Tapi booo untuk diri sendiri, saya tak kuat untuk mempertahankan usaha itu since last year or to be exact masa posting Community Medicine. 

Actually fikiran saya, eh no, fikiran kami diracun oleh certain people yang pada masa itu mempunyai hujah yang hebat pasal isu boikot ini. And now, I won't waver anymore. Say what you want to say, berhujahlah sebanyak mana hujah yang kau mampu, I will stand tall (walaupun tak cukup inch) but I will. Mana yang termampu dan mana yang boleh diganti apalah salahnya kita cuba. Tak mati pon tak makan mekdi walaupun eskrim McFlurry itu sangat sedap. Tak mati pon tak pegi starbuck, nasib baik aku bukan pencinta minuman bercaffeine dan perempuan, tak mati pon tak pakai kotex. Jenama lain berlambak lambak. 

Quoted from facebook: kalau McDonald tak boleh makan , KFC ada , kalau Coca Cola tak boleh , Pepsi kan ada , Kalau biskut Danone tak boleh , biskut Hup Seng cap Malaysia kan ada , kalau Motorola tak boleh Samsung kan ada. 

Semua bergantung pada diri sendiri. Samaada nak atau taknak, itu je. As simple as that. Dan kepada sesiapa yang kuat untuk memboikot, tahniah diucapkan. Sila teruskan usaha anda. Tak lupa juga to those yang rasa usaha ini sia sia, fine. Cuma, jangan racun fikiran orang lain dan jangan mempengaruhi keputusan orang lain, that's all. 

Palestine in my heart, insyaAllah. Ok tu je, assalamualaikum

1 comment:

  1. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥