February 15, 2013

Sebab kenapa aku perlu kurus!

Few months ago masa kitorang posting Family Medicine, some male friends telah meng- war war kan tentang sebuah kedai di Puchong berdekatan dengan Klinik Kesihatan Puchong yang jual beger bakar. It's actually not a stand alone stall tu, tapi macam food court. Lokas Makana kalau tak silap aku nama tempat tu. Sejujurnya aku dah lama teringin nak makan beger bakar, hihi. Walaupun lemak lemak tepu dibadan ni banyak lagi yang belum terbakar tapi beger bakar tetap menjadi idaman. 

First time pergi sana, Raihan yang bawak. She was being so nice, sanggup redah dari hujung sana ke hujung sini semata mata nak ambik aku and bawak pergi makan beger bakar. *Sila jeles sebab aku ada sahabat baik seperti ini muehehehe*. Maka kami pun menujulah kesana. 

Yang pendek tu aku punye.

Mula mula tengok aku macam terkesima kejap. Cemana aku nak makan bendalah ni sebenarnya. Saiz beger tu mashaaAllah sangat lah besarnye, memang konfem konfem tak muat ngan mulut aku yang besar tapi tak sebesar beger ni. Pastu duk diam diam and observe cemane orang lain makan. And taraa. Now I get it. Macam tu rupenye. So first time la makan beger pakai sudu garpu. Ngehehe.

Overall puas hati sebab beger tu kena ngan taste aku. Nampak tak cheese yang membuak buak tu? Sedap okey. Cuma satu pesan aku kalau nak makan beger kat sini, dinasihatkan order yang beef punye instead of ayam cos one of my friends yang tak suka beef pon cakap beger beef dia sedap. InshaaAllah tak menyesal. Hehe. So thats about it. Makan makan makan! Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

♥..Drop it..♥