Skip to main content

Sebab kenapa aku perlu kurus!

Few months ago masa kitorang posting Family Medicine, some male friends telah meng- war war kan tentang sebuah kedai di Puchong berdekatan dengan Klinik Kesihatan Puchong yang jual beger bakar. It's actually not a stand alone stall tu, tapi macam food court. Lokas Makana kalau tak silap aku nama tempat tu. Sejujurnya aku dah lama teringin nak makan beger bakar, hihi. Walaupun lemak lemak tepu dibadan ni banyak lagi yang belum terbakar tapi beger bakar tetap menjadi idaman. 

First time pergi sana, Raihan yang bawak. She was being so nice, sanggup redah dari hujung sana ke hujung sini semata mata nak ambik aku and bawak pergi makan beger bakar. *Sila jeles sebab aku ada sahabat baik seperti ini muehehehe*. Maka kami pun menujulah kesana. 

Yang pendek tu aku punye.

Mula mula tengok aku macam terkesima kejap. Cemana aku nak makan bendalah ni sebenarnya. Saiz beger tu mashaaAllah sangat lah besarnye, memang konfem konfem tak muat ngan mulut aku yang besar tapi tak sebesar beger ni. Pastu duk diam diam and observe cemane orang lain makan. And taraa. Now I get it. Macam tu rupenye. So first time la makan beger pakai sudu garpu. Ngehehe.

Overall puas hati sebab beger tu kena ngan taste aku. Nampak tak cheese yang membuak buak tu? Sedap okey. Cuma satu pesan aku kalau nak makan beger kat sini, dinasihatkan order yang beef punye instead of ayam cos one of my friends yang tak suka beef pon cakap beger beef dia sedap. InshaaAllah tak menyesal. Hehe. So thats about it. Makan makan makan! Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But