June 26, 2013

Stuffed Baked Potatoes

Warning: Sesiapa yang elergik cheese tidak digalakkan baca entri ini cos this is really cheesyyy.

My favourite food kalau pegi pasar malam P2 are ayam golek and this jacket potato. Kalau ade konfem beli sebab sedap and senang boleh simpan dalam freezer, masuk microwave 3 menet, and thats the dinner that I'll have for 2-3 days. Senang hidup takyah masak. I pledged myself nak blaja masak bendalah berdua tu tapi yang ni je jadi. 

So the ingredients are

5 potatoes (yang sesuai dibakar)
1/2 cup cream cheese
1/2 cup butter
1 tbs black pepper (I used approximately 3 tbs. Hantu black pepper okey sila memahami)
chicken breast/ minced beef
1 celery
green onions
2 cloves of garlic
salt
parmesan or any cheese you like

And the steps are

First step is to bake the potatoes at 200c for approximately 30-40 mins. Jangan lupa cucuk ngan garpu sket potato tu semua so that senang masak. Sementara potatoes to masak, sila gorengkan garlic, ayam, celery yang dipotong dadu, black pepper dan garam secukup rasa.

Poketkan potatoes dan sila gunakan lebihan potatoes tu ntuk filling. TAKBAIK MEMBAZIR.

For the stuffing, masukkan cream cheese dan butter. Kacau kacau sampai sebati. Masukkan ayam yang digoreng tadi tu. Tambah black pepper dan garam secukup rasa dan gaul rata. Tambah lebihan potatoes yang dah dipoketkan dan masukkan daun bawang. 

Fill kan filling dalam pocket potatoes tu, and put parmesan cheese on top. Bake for another 15 mins.

Hasilnya beginilah.


Ha. Ni potatoes yang dah dipoketkan. Tak payah nak mengutuk sangat okey. Memang tangan aku ni tak berseni nak ukir bendalah tu. 

Ni tengah dibakor

Cheese dah cair jadi seketul itu. Berketul ketul sebenarnya.


Hah, silalah try di rumah untuk penambahan lemak yang mantap. Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥