October 14, 2013

The Ring

Dulu waktu zaman remaja, aku suka jewelries. Aku suka nak pakai gelang, nak pakai cincin. Skarang pon suka je pakai gelang but cincin? No. Not the ring. The Ring, cite tu sumpah scary. Mengigau aku lepas tengok cite tu. Okey berbalik kepada cincin itu. Dulu aku suke nak pakai sebab aku rasa macam, macam best. Macam, dewasa. Tapi bila dah masuk umur 20 an, I realize a ring is not just a ring. A finger with a ring means a person with a huge commitment.

Bila korang tengok seorang perempuan or lelaki pakai cincin, what is the first thought that comes to your mind? As for me, aku akan fikir dia ni laki orang tak pon bini orang tak pon tunangan orang or least in the hierarchy is girlfren or boyfren orang. Betul tak? So I kinda implement the idea of a ring is a symbol to a relationship sebab tu aku jadi tak selesa bila pakai cincin. Rasa macam eh nanti takde la orang nak dekat dengan aku sebab fikir aku ni bini orang, tihehehe. 

Eh lagipun kan, bila pakai cincin susah arrr nak practise 7 steps of hand washing or hand sanitizing tuuu. Renyah tau renyah, nak kena tanggalkan jewelries everytime nak cuci tangan. 

But nowadays I got kind of excited when I see rings. Mata macam terbuntang besar keluar bling bling or my mouth will automatically say "aaa cantiknya" walaupun dalam hati tertutur ayat no this ain't that pwetty. Actually good for me jugakla cos somehow I know I am ready to have a commitment. 

Commitment. 

Yeah, commitment. 

I think I am ready.

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥