June 17, 2017

Nesting

Done with housemanship Alhamdulillah. Now focus on being a wife and a mom. Hari hari berdua dengan ZH were tiring. Dah tak tahu nak buat aktiviti ape. Sebabnye budak ni kan lelaki, selagi mata dia celik, kau memang tak kan nampak dia duduk diam kecuali time dia teran berak. Selebihnya berlari kesana kemari. Sambil makan pon boleh berlari keanak anakan. Alhamdulillah for healthy, strong, active and cheeky boy. Boy sorang lagi dalam peyut ni tak tahulah macam mana. Gaya macam abang tu dah ade dah sejak dalam kandungan lagi. Mohon bertabahlah suami melayan ye. Ibu dah beranak babah pulak melayan muahaha.

So this nesting instinct had been haunting me since we moved to Pahang. But due to lack of time, and weekend pahang dan terengganu adalah berbeza so it was hard for me to unbox things, prepare nursery for ZR (this is so sad) and do house deco. Sekarang bila ada masa, adalah tidak larat pula. Perut dah kedepan sangat, asyik mengah tambah tambah bulan puasa, so 1 box per day je mampu buat which is so slowww but at least had some progression.

Before this, F was alone conquering the house but he was just too 'manly' to do the house chores by himself 😂. Lagi rela disuruh bini buat itu ini baru dengan rela hati dia buat semua. Aku berdoa supaya lelaki yang ada bini mengandung ni pulak yang ada nesting instinct. Barulah fair. Bini dahlah penat ngandung pastu nak nesting nesting bagai, kalau si laki plak yang ada nesting instinct kan bagus. Biar dia yang kemas semua ikut cita rasa dia, hehe.

Preparation for second baby sangatlah sederhana. Banyak pakai yang first born je.

1. Elak membazir
2. Amek berkat abang
3. Boleh recycle

So bila ada 3 points di atas why not kan? Cuma this time around memang betul betul kena all out nursery sebab senang bibik nak keluar masuk. Haih. Bibik. Whylah must need a bibik. Kan best kalau jadi housewife je. Tapi nanti Allah soal belajar tinggi tinggi pastu ilmu tak guna nak jawab hape. Takpelah. Rezeki dikongsi bersama. Bibik oh bibik. Nantilah buat entri bibik. Arghhh. Still in denial that I am gonna need a bibik. 😳

- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥