Skip to main content

Raya datang lagi




Kali ni raya biasa biasa je. Semangat raya hanya kerana anak anak and parents, sebab tahun ni alhamdulillah raya sebelah kemaman pulak, anddddd *drumrollll* 

acik dapat cuti raya! 

Makcik sangat gembira dan berterima kasih pada kawan kawan berlainan bangsa dan agama yang sanggup berkorban untuk kami. You ollss so sweet thank you so much friends!!

First time sambut bulan Ramadhan as a bussiness woman, and it aint easy my friends. Siang memang makcik busy sesungguh kat hospital and actually I am not really comfortable to do bussiness matter di dalam waktu kerja. Kalau yang drop off barang atau yang makcik bawak ready stock tu lain cerita sebab tak perlu mengadap fon 24hours. 

My actual job really needs me to focus you know, so kalau makcik lambat reply please jangan terasa atau bersangka yang tidak tidak, huhu. Memang sangat tough I donno how you guys can handle itttt.

Especially when you are handling hot selling items seperti Bawal Arabella dePremira, perghh dia punya stress tahap bawak dalam mimpi. Lastly makcik surrender. Sudah cukup sudah, mampu sampai 10 orders berlainan alamat, selebihnya I cannot anymore.



And this week adalah perancangan cuti dari entah berapa kurun sebelumnya. Dah lama duk berancangan dengan husband that we need a gateaway, just to refresh ourselves, tak sangaka pelbagai perkara terjadi hingga holiday tertangguh dan bertukar kepada hunting baju raya day. 

Never once in my life I feel so tortured to SHOP

Tapi harini lain macam dia punya stress, rasa macam nak flip table. Walaupun anak anak ditinggal dengan apaknya, but I cannot handle the crowd. 

PANAS, BUSUK, PELUH ORANG LAIN TERLESET KAT BAJU KAU, BUDAK BUDAK TANTRUM (lantas teringat anak sendiri) BUDAK LANGGAR, BAPAK ORANG LANGGAR, and paling takleh blah, BAU ROKOK HOI PUASA KE TIDAKKK (dalam hati jela kahkah). 

Oh dear God have mercy on me! I am made to shop online 

Selesai je baju anak anak rasa lepas berat beban di dada. Pheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew. Siap untuk tiga hari terus, amek kau. Berharap tak perlu shopping sudah. Stress and penat tak boleh bawak bincang langsung, padahal itu pergi MALL je bukan pegi jalan TAR, omaigod so gigih I cannott.

So today I discovered few great Stores
  • CO CO
  • Babyshop


Sebelum ni selalu je nampak kedai tersebut but never once I entered them sebab selalu pergi kedai biasa. But folks, I live with 3 Ahmads so can you imagine baju jenis lelaki yang macam mana lagi yang tadek kat rumah tu. 

Sungguh membosankan, lagi lagi bila kau nampak baju raya anak kau tahun lepas tengah sale kat situ ngahah, gigit jari sakit jiwa lara bernanah. Sale pulak tak hengat sampai 70% I is terluka. So decided to cheat on them already sebab melukakan dan takde design pengubat jiwa kahkah.

Yang penting murah, kualiti berpatutan dan selesa. Oh and warna gelap, and material senang basuh and serap peluh. And tak membawa pada gatal. 

Nampak tak betapa banyak kriteria baju yang di outlinekan untuk makcik? So jangan pelik kalau makcik shopping beju sendiri ambil masa tak sampai sejam tapi shopping baju Ahmads sampai 3 jam, now you know kan?

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But