October 19, 2010

Malu.

Doctor Ahmed's class was very intriguing. HAHA. He kept repeating the word which at first made me smile sikitsikit saje but then hamek kau, tergelak besar saya. Astaghfirullah. Kekekeke. He's FUNNY. 

*ini bukan sotong Paul*

Blaja kat si.u.si.emm.es ajar saya macam macam benda. Kalau dulu saya mengaku saya sangat susah nak communicate dengan kawan laki. Communicate means talk. Kalau message tuh tak payah cakap lah kan, benda paling senang dalam dunia. If I had to choose between talking or texting, I will always pick texting. Maybe itulah penangan dua tahun belajar kat sekolah 'perempuan'. I became very passive when I had to pair up with guys. Waktu kat USIM dulu, kawan laki penah cakap "perempuan paling PENDIAM adalah saya" Oh sila percaya. Tapi kawan perempuan pulak cakap "perempuan paling KECOH adalah saya". HAHA. Takde chemistry kan dorang? 

Sebenarnya kawan kawan, saya tak berniat nak jadi sombong mahupun hidung tinggi tapi tahap keseganan saya amatlah melampau dengan kaum adam waktu itu. I repeat WAKTU ITU. Sekarang tidak lagi ye. Muahhaha. Waktu tu saya dah lupa cemana nak communicate dengan makhluk adam yang tak biasa dengan saya ++ saya takut saya terbuat gila cakap dengan dorang then tertepuk tertampar macam saya cakap ngan kawan kawan perempuan. Ohhoi. Siyes sangatlah takut dan segan. Jadi sebab itulah saya mengambil inisiatif untuk menjadi sangat pendiam juga penyombong dengan korang. Teehee.

Tapi sekarang tidak lagi. Ececeh. Now I need to be more open. Open yang berpada pada especially waktu belajar. Kalau tak jangan haraplah saya dapat grad 4 taun lagi. Sebab apa saya cakap macam tu? 

Sebab hari hari saya belajar pasal badan manusia tak kiralah lelaki mahupun perempuan. Dan akan ada hari hari saya terpaksa menebalkan muka bila genital wanita disebut sebut dan guys terkekek kekek dan ada juga hari hari genital lelaki disebut sebut dan perempuan tertunduk tunduk. Ada juga hari saya perlu inspect, palpate, percuss and auscultate simulated patient iaitu kawan kawan lelaki yang sangat macho dan ada juga hari saya yang di inspect, di palpate, di percuss dan di auscultate oleh kawan kawan perempuan. Semua benda ni buat saya jadi semakin kurang malu. Heheh. Sebenarnya kurang malu itu penting wahai kawan kawan so that kita semua dapat ilmu. Ingat, orang yang paling susah dapat ilmu ialah orang yang malu, dan orang yang sombong.

Tapiiii

Sila ingat ye wahai diri sendiri dan kamu kamu kamu juga, kurang malu waktu blajar takpe. Jangan dikurangkan malu kat tempat lain sudeh. Contohnya? Lu pikirla sendiri. 


Notabadakair: Fact: Ancient women do get pregnant. You cannot get away with that~ quoted from a senior doctor.

Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. hmmm...i was like u too. sebab time sekolah memang all girls school so memula masuk uni perak sikit. lama2 ok. sebab rasa macam bergaul ngn my brothers ja. hehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. kita serupala mama irfan, yeay!~ em betol, sy pon lama lama makin ok, tapi harap harap tak terlebih ok plak~ huuu

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥