May 26, 2011

..Accident!!

Memandangkan semalam adalah hari prank sedunia so marilah kita berkongsi cerita pasal prank. Weehu. Kalau tahun lepas dorang prank saya dengan prank pocong which makes that prank the worse prank I ever had, tahun ni dorang prank saya dengan kejadian aneh kat kolej pulak. Well maybe sebab dorang tahu plan saya untuk semalam iaitu berdiskusi dengan kawan kawan terhebat yang amek exam Public Health.

And so, kejadian bermula apabila si salman dapat call daripada kawan sekelas *konon  jelaa tapi sebenarnya tu adalah raihan* and that kawan sekelas of ours cakap TAU (my boyfriend) kena langgar. I was shaking like hell! Seriously waktu tu teringat muka mama babah. Dalam hati fikir oh macam mana nak cakap kat babah pasal kereta beliau ni!! Though I know that was absolutely not my fault tapi risau gile okeeeh. So kitorang satu PBL iaitu semuanya lelaki gagah perkasa kecuali saya seorang je yang berjantinakan perempuan pon pergila kat parking lot. Dalam hati ada sedkit rasa bersyukur cos join discussion dorang so bila kejadian tu berlaku at least I have some MEN power to back me up.

All the way down tu memang cuak gile. Since dalam lift lagi dah tak boleh stand dah. Dalam otak fikir pasal kereta yang kemek bagai, camne nak drive kereta kemek balik kampung, camne nak repair, dan yang paling penting camne nak pegi exam kalau TAKDE KERETA! Oh I know, sangat dramatic tapi tulaa yang saya duk fikir.

haa kalau jadi camni camne nak drive kete tu lagi? Cakap cakaaaaaaappp!

Bila da sampai kat parking lot, nampak chea duk tertonggeng tonggeng kat bahagian belakang TAU. And I was like, "mane budak yang langgar kereta aku? Tak sabar nak suruh aiman or sayyid tolong pukul ni" and yang paling pelik kenapa chea duk tengok tengok bahagian belakang. I was expecting bahagian pintu ke ape ke yang kemek cos bahagian belakang and depan kereta dah ada kangaroo bar so kalau orang langgar memang kereta dorang yang kemek dulu or that kanggaroo bar yang cedera teruk tapi nampak semua cam normal je. And that was the time tetibe saya terfikir "this is the prank!" Darn! Arghhh. Rasa macam nak menangis gile gile tapi tahan je. Malu wehhhh. Semua laki kat situ tak macho la kalau tetibe menangis nangis bagai. Dan yang paling penting kaki rasa cam puding mangga, dah gegar gegar tapi perasaan relief tu Allah saja maha mengetahui. Semua beban fikiran rasa hilang ohh. Korang memang!

All and all prank korang tahun ni memang berjaya compared to last year. Last year dah dapat agak sikit sikit dorang akan buat prank cos bendalah tu semua berlaku midnight 25th tapi this time punya memang takde idea langsung. I was kinda relief waktu midnight 25th takde pape terjadi tapi tak sangka pulak dorang plan bendalah tu siang dan yang paling tak sangka bila salman, and the gang pon komplot sama. Unexpected.

Raihan cakap at first dorang punya plan adalah cakap kat saya encik syukri accident and bla bla bla. *aaa tak boleh terima!* Tak tahulah apa reaksi kalau dorang teruskan dengan plan tu. Mau aku menjerit kat situ jugak sebab kena tipu dengan teruknya. Haish. Janganlah buat prank accident maupun kecelakaan maupun kemalangan wahai sayang sayangku sekalian, bahaya. Karang kalau betul betul jadi, menangis takde lagu. Sobs.

Lastly, thank you guys sebab sanggup bersusah payah plan prank dan beli kek dan berlakon dan macam macam lagi! Thank you so much! You guys rock! ^^

Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

♥..Drop it..♥